avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate A C A B

Activitate A C A B



AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu exista un termen legal stabilt, insa instanta prin citatie ii comunica sa depuna la dosar ancheta pana la termenul urmator.

Daca acest lucru nu se intampla se mai acorda un termen, revenind catre AT cu adresa eventual cu avertisment de amenda. De cele mai multe ori se depune ancheta la primul termen fixat in acest sens, maxim al doilea.

In rarele cazuri cand nu se realizeaza, instanta aplica amenda conducatorului institutiei, dar sunt extrem de rare cazurile cand un proces se amana din cauza lipsei anchetei sociale la mai multe termene.



Ok, vă mulțumesc pentru răspuns! O zi bună!

Știu aceste lucruri, nu voiam o explicație despre cum decurge aceasta acțiune, ci sa stiu dacă se poate amâna intr-atât de mult aceasta ancheta astfel încât sa mă încurce in procesul pe care îl am deschis.
Vineri mi s-a zis ca se rezolva, apoi ca luni…
Si astăzi din nou s-a amânat pe mâine… dacă o fi și mâine.
Eu întrebam cât timp are la dispoziție asistenta socială,din momentul in care a fost notificată, să ducă la sfârșit procedura, care din câte am înțeles nu este atât de complicată încât sa o tot amâne de azi pe mâine si tot așa. Nu se pune problema de a nu fi acasă persoana.
Multumesc
Bună ziua!
Am nevoie de o informație, atunci când se solicita o ancheta socială Pt minor, in vederea stabilirii domiciliului acestuia, in cât timp de la trimiterea Informării, cererii se va face ancheta la locul stabilit ?
Poate fi refuzata aceasta ancheta ? Stiu ca prin lege sunt obligați ca odată cerută, trebuie sa fie îndeplinită, dar exista un timp anume in care primăria poate amâna aceasta acțiune?
Mulțumesc

Ok, va Multumesc !
Avocat Neagu Elena a scris:

Trebuie formulata acțiune în instanta prin care sa delegați autoritatea parinteasca asupra copilului mamei dvs pentru perioada maxima de 1 an de zile.
Contactați un avocat și va îndruma acesta pas cu pas.

Buna ziua !
Vreau sa plec la munca in străinătate iar copilul meu sa rămână cu bunica maternă, respectiv mama mea, nu dorește sa rămână cu tatăl sub nicio forma, copilul având vârsta de 10 ani, prefera sa stea la bunici unde a si crescut. Nu am fost căsătorită cu tatăl copilului, suntem despărțiți, avem custodia comuna dar nu as vrea sa creeze probleme mamei, ce as putea face pe cale legală sa informez ca va rămâne cu bunica?
Multumesc !