avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1322 soluții astăzi
Forum Activitate Pushtius1

Activitate Pushtius1

Multumesc pentru raspuns!
Am acordul mamei de la notar.

Avocat Neagu Elena a scris:

Copilul poate fi mutat la o școală noua doar prin acordul și semnătura ambilor parinti, fără a fi nevoie de o hotărârea judecatoareasca în acest sens.
Dacă totuși școală insista, puteți promova o acțiunea în instanta iar pana la soluționarea ei puteți duce la școală un certificat de grefa prin care sa se ateste înregistrarea acțiunii și obiectul ei.
Acțiunea trebuie sa privească atat schimbarea domiciliului de la mama ta tata cât și stabilirea unui program de vizita în favoarea mamei și obligatia acesteia de a achita pensie de întreținere copilului.
Contactați un avocat pentru rapiditatea procedurii.

Hotararea de divort

a scris:

De unde știe școala că fetița locuiește la mama ei??

Buna ziua,

sunt divortat de 1 an de zile, la momentul divortului am facut intelegere la tribunal in care platesc pensie alimentara copilului iar acesta urma sa aiba domiciliul la mama. Acum am discutat cu fosta sotie si am hotarat de comun acord ca fetita sa se mute la mine! Am discutat la scoala si am inteles ca imi trebuie "dovada de schimbare a domiciliului minorei" iar acesta se pare ca il pot obtine decat de la tribunal. Exista un artificiu ceva da nu fim nevoiti sa asteptam X luni pentru a o putea muta la noua scoala?

Multumesc!