avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Activitate Cristian_unic

Activitate Cristian_unic

Bună ziua! Problema mea este că PL vrea să mă amendeze pentru că am parcat în dreptul unei chestii albe, despre care ei spun că ar fi accesul într-un garaj, dar nu are nici un semn, nici un indiciu, adică nici măcar balamale nu are să îți dai seama că acolo ar fi un acces și au invocat art 143 litera D. Din stradă se vede ceva ce seamănă a un mare oblon alb și atât. Culmea e că proprietățile învecinate au căile de acces marcate, chiar și cu semne de „Nu parcați/Parcarea interzisă”, se văd porți, balamale, îți dai seama ușor că e un acces, de aceea am și parcat aici, am crezut că e doar peretele izolat al unei construcții.

latka a scris:

Calea de acces este o portiune foarte scurta de drum, care face legatura intre drumul public si o proprietate privata sau publica. Nu exista vreo standardizare tehnica pentru ea, poate sa aiba diferite dimensiuni si forme. Ideea este ca nu o poti bloca, interzicind astfel accesul proprietarului respectiv. Legiuitorul nu putea sa defineasca strict aceasta legatura intre drumul public si proprietate. Faptul ca cineva isi lasa un vehicul intr-o astfel de portiune (nu zice nimeni ca nu ai voie sa opresti !) e sanctionabil pe buna dreptate. Ca nu am vazut, stiut, nu mi-am dat seama, parca nu e nimeni pe aici e doar cancan.

Bună ziua! Deși discuția e veche de cinci ani, încă este de actualitate. Vă rog să mă lămuriți, dacă puteți, ce este o cale de acces, cum este ea definită legal? Articolul 143 lit d vorbește de „căi de acces” care deservesc proprietăți ALĂTURATE drumurilor publice. Singura definiție a căii de acces pe care am găsit-o este următoarea: „Fâșie de teren amenajată pentru a permite circulația oamenilor și vehiculelor”. Așadar, înțelegem că legiuitorul când a scris acest articol a avut în vedere căile de acces către proprietățile care nu au acces direct la drumul public, ci alăturate, deci se referea la fâșiile de pământ care dau acces acestor proprietăți la drumul public.

Eu nu am găsit nici o definiție oficială a căii de acces, deși ar trebui să fie pe undeva, prin vreun regulament de urbanism. Cea de mai sus am găsit-o menționată pe mai multe site-uri de imobiliare și construcții.