Puteti sa formulati plangere penala si sa va constituiti parte civila in dosar pentru prejudiciul suferit. Puteti formula actiune la instanta civila pentru recuperarea prejudiciului, dar mai avantajos este sa faceti asta in dosarul penal.
Bună ziua ,am fost înșelat cu suma de 25000 lei de catre M.Vlad.El a spus/promis in scris si telefonic ca imi aduce telefoane iphone noi din Ungaria la un pret rezonabil,a cerut avans 10% din suma totala,am platit de pe persoana fizica catre persoana fizica (catre contul sotiei lui M.Vlad) cu vorba sa factureze produsele pe firma unui prieten de familie (firma ce urma sa o preiau eu din mers,eu fiind persoana fizica)El dupa ce a primit avansul a început tot cu minciuni ca maine,maine si iar maine vin telefoanele promise,care trebuiau sa ajunga in 3-5 zile lucratoare dupa promisiunile lui.Ulterior la 10 zile dupa ce am dat acest avans am cerut banii inapoi ca nu il mai cred,el mereu raspundea la mesaje pe whatsup .Nu am vazut nici banii înapoi si nici alte produse.M-am interesat mai bine de el si am dat de inca 20 oameni pagubiti exact sub acest format cu bani dati ca avans pt telefoanele promise,sume cuprinse intre 5000 lei si 25000-30000 euro de persoana sa zic asa,unii au platit de pe cont de firma altii de pe cont privat,la toti le spunea aceleasi promisiuni si minciuni fara nici un rezultat notabil.Unii sunt pagubiti de peste 18 luni,unii sunt si vecini de bloc,prieteni,cunostinte,altii straini de el ca si mine.Personal detin toata.convorbirea de pe whatsup (aproximativ 60 pagini A4,detin si inregistrarile telefonice cu acesta .Eu personal am vorbit si facut contract cu avocat sa acționăm pe civil,intrebarea mea ar fi,ce sanse sunt sa obtinem ceva pe penal ?Menționez ca s-a sesizat si Politia cu privire la acest caz,ma mir ca inca nu a aparut si in massmedia!Sunt sanse sa se ajunga ca M.Vlad sa execute pedeapsa cu inchisoarea pt fapte de inselaciune sub forma continuata?Putem sa recuperam banii pe cale legala prin acest proces in care v-om fi mai multi ca parti vatamate?Mulțumesc respectuos pt atentia acordata!