avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Activitate Patrickus66

Activitate Patrickus66

Buna, as avea nevoie de o lamurire daca este posibil.
Sunt angajat de o luna si jumatate si am decis ca vreau sa plec. In contractul meu individual de munca, intr-o sectiune, scrie ca perioada de proba este de 90 de zile calendaristice, imediat dupa, la celalalt aliniat scrie si ca durata preavizului in cazul demisiei sau al concedierii este de 20 de zile lucratoare.
Conform art. 31 din Codul muncii eu asa am înțeles ca pot înceta contractul oricand in perioada de proba, fara un motiv anume, insa când am prezentat cererea directorul pur si simplu a refuzat, si insista ca eu trebuie sa vin in preaviz, inercam sa ii explic ce am scris mai sus, ce scrie in art 31 si el continua sa refuze, pe baza spuselor sale, eu sunt obligat sa vin in preaviz.
Vreau sa va întreb sa stiu sigur, abuzeaza el si ce spun eu e adevarat? Cum se procedeaza in situatia asta. Imi cunosc in mare parte drepturile si in contract scrie clar ca perioada de proba este de 90 de zile, dar el zice ca nu, eu sunt deja angajat pe perioada nedeterminata, si fara nici o perioada de proba.
Va mulțumesc.