avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Activitate Iancu Alin

Activitate Iancu Alin

Răspuns la discuția VANZATORUL NU IMI DA FISCALUL
Da, am vorbit cu un polițist care se ocupa de cazuri de violuri și furturi. Cum ați spus și dumneavoastră și domnul, sa depun plângere pentru înșelăciune pentru că am suficiente dovezi pentru a mi susține dreptatea (înregistrări ale convorbirilor telefonice, 2 martori (3 daca o pun se pe doamna de la xerox), mesaje texte pe WhatsApp in care spune că nu el este proprietarul și multe alte aberații (precum că ar radia vehiculul sa nu mai pot merge cu el, lucru pe care nu l poate face fara fiscal și actele in original ale mașinii, deci incerca și să mă șantajeze).

Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri! Multă stimă și sănătate!

Emilika40 a scris:

Nu vă dau informații cei de la Impozite și taxe.
Nu știu ce ați putea face în afară de ce v-a zis E=mc², numai că durează. Eu una i-aș spune că fac plângere penală pentru înșelăciune, să verifice poliția dacă chiar are asemenea datorii și i-am aminti că am și martori pentru câți bani am dat, martori care au văzut că a insistat pentru prețul mai mic. Și chiar aș face. Nu știu dacă ar avea rezultate, dar merită încercat.

Pot merge la primăria de care aparține vânzătorul pentru a verifica datoriile acestuia? Sau ce pot face in cazul de față?

Emilika40 a scris:

Am mai auzit de întâmplări ca a dvs. și sunt de părere că e o țeapă.
In cartea masinii figurează ca fiind proprietar de mai puțin de 2 luni.

E greu de crezut că are datorii imense dacă acum două luni și-a cumpărat o mașină.

Mă tem sa nu fie un proces de lunga durata iar la final, persoana respectiva sa nu poată achita nici o cheltuială aferentă judecății incluzând prețul pe care l-am dat pe mașină.

E=mc² a scris:

Angajați un avocat pentru promovarea unei acțiuni pe obligația de a face. Vânzătorul este obligat să elibereze documentele aferente. Nu faceți dumneavoastră demersuri în acest sens decât dacă sunteți asistat de avocat în fața instanței. Necesitatea asistenței juridice de specialitate este justificată prin prisma atât a conjuncturii încheierii contractului de vânzare cumpărare cât și prin prisma formulării și susținerii acțiunii în fața instanței de judecată care presupune pregătire de specialitate. Acțiunea se poate judeca și în lipsă (prin corespondență).

In cartea masinii figurează ca fiind proprietar de mai puțin de 2 luni. Nu știu dacă a fost rău intenționat de la bun început sau in urma neputinței de a scoate fiscalul a vrut să profite de faptul că în contract a fost trecută o sumă mai mică și așa sa se aleagă cu niste bani in plus.

mitabiciclista a scris:

O paguba de 1500 este mai mică decât una de 4500.Probabil nu sunteți primul care i-a "cumpărat" masina.

Buna ziua! Am cumpărat o mașină acum 3 zile și vânzătorul nu îmi poate da fiscalul din cauza unor datorii imense. A spus că vrea mașina înapoi cu suma de 3000 de lei trecută în contract, cu toate că eu am cumpărat o cu 4500 (o greșeală imensa a mea, stiu, e prima mașină pe care o cumpăr și m a influențat sa trec mai puțini, am și martori). Deci întrebarea mea este cum pot trece mașina pe numele meu fara a mai avea nevoie de fiscalul lui. Vreau sa rămân cu mașina nu sa pierd 1500 de lei... Mulțumesc anticipat!