avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate Mei Ren

Activitate Mei Ren

Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu urmatoarea problema juridica?

In anul 2005 bunicul a incheiat un antecontract de vanzare asupra unui teren cu o societate, aceasta in calitate de promitent-cumparator platind pretul integral si intrand si in posesia efectiva a terenului pana in ziua de azi. Acum cateva zile, societatea prin avocat a trimis notificare bunicului sa se prezinte la notar pentru a incheia actul de vanzare in forma autentica. Problema este ca bunicul este decedat din 2007, iar mostenitorii aparenti (mama mea, bunica si o verisoara fiica a fratelui mamei decedat si el) nu au dezbatut succesiunea. In acte acel teren apare tot pe numele bunicului decedat. In plus, verisoara este stabilita in strainatate si nu a mai dat prin tara de ani de zile.
1. se poate ca perfectarea contractului de vanzare sa fie facuta inainte de dezbaterea succesiunii, daca toti mostenitorii aparenti sunt de acord sa incheie contractul? Si daca da, cum se poate obtine consimtamantul verisoarei care nu doreste sa revina fizic in tara si sa semneze. Adica e de acord, dar fara sa vina in tara.
2. in cazul in care unul dintre mostenitorii aparenti (mama mea mai exact) nu doresc sa perfecteze contractul, acestia pot fi actionati in instanta in calitate de continuatori ai autorului lor in conditiile in care se afla in stare de indiviziune, nedezbatand succesiunea sau le lipseste capacitatea procesuala pasiva? Adica se poate solicita instantei sa pronunte o hotarare care sa tine loc de contract in situatia in care promitentul vanzator e mort, iar mostenirea sa nu a fost dezbatuta, terenul fiind detinut in indiviziune de mostenitori, fara ca vreunul sa aiba titlu de proprietate asupra terenului sau a unui cote parti din acesta? In acest caz ce se intampla cu terenul respectiv si cu pretul care a fost deja platit?

Multumesc!