avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate carmen borbei

Activitate carmen borbei

Multumesc!
Multumesc pt. răspuns.
Nu am cerut lămuriri în scris de la ISJ , însă am întrebat Comisia, în sedinta publică din data de 18.08.2022, iar răspunsul primit de la d-na inspector de la resurse umane a fost năucitor pentru mine, intrucât eu nu am găsit, scris negru pe alb, (așa cum este în cazul Pretransferului) în Metodologia mișcării personalului didactic 2022-2023 și nici în adresa despre detașare trimisă unităților școlare, ceea ce mi s-a comunicat in ședința publică, și anume faptul că aș fi putut să-mi păstrez ore din propria normă doar dacă aș fi titulară în două școli.
Mă întreb de ce la capitolul referitor la Pretransfer din aceeasi Metodologie, este precizat clar că se pot păstra ore din propria normă didactică doar dacă esti titular în mai multe scoli, iar la detașare nu este precizarea clară??
Am ajuns să nu mai înțelegem Metodologia după 25 ani vechime în sistem! Trebuie să apelăm la consiliere în acest sens, deoarece în momentul în care ceri lămuriri... ești trimis să citești Metodologia care, în ultima vreme, a devenit atât de interpretabilă!!!
Mă întreb dacă această solutionare a detașării nu s-a putut concretiza din cauza unei erori din Adeverinta privind situația postului pentru anul școlar 2022-2023 eliberată de unitatea școlară la care sunt titulară, în care postul figura cu 18 ore ( în aplicatie postul pe care sunt titulară și de unde m-am detașat apare cu 18 ore!), nu cu 11, pentru ca eu să pot să-mi păstrez cele 7 ore din propria normă necesară întregirii normei. ( În aplicație datele au fost introduse așa cum sunt trecute în documentele din dosar)
Scuze pentru detalii, dar am vrut să redau cât mai clar situația!
Doresc doar să înțeleg clar ce s-a întâmplat și să nu treacă și alți colegi printr-o astfel de situație!
Multumesc!!!
Care este timpul de asteptare pt un raspuns?
Am postat intrebarea in data de 19.08.2022.
Bună ziua,
vă rog să mă ajutați cu o interpretare legală a unei prevederi din Metodologia mișcării personalului didactic 2022-2023, cap. X. art. 86, alin.14 :Detașarea cadrelor didactice titulare poate fi soluționată pe catedre în componența cărora intră și ore din propria normă.
Am primit detașare in interesul invățământului la o unitate școlară la care au fost vacante 11 ore, înțelegând din alin. 14, menționat mai sus, că voi putea să-mi păstrez 7 ore din propria normă didactică de la unitatea școlară unde sunt titulară. Nu s-a intamplat așa, de ce?