Inteleg ce spuneti si sunt de acord cu posibilitatea acestuia de a face orice avand in vedere ca este proprietar dar nu ar exista nicio posibilitate de a contesta intabularea? Totusi, in aceste 2 unitati au fost prevazute si instalate anumite aparataje de bun comun care necesita interventii regulate conform legii. Asociatia cum poate indeplini cerintele legii daca aceastea se afla pe spatiu privat. Oare nu se poate demonstra reaua credinta a dezvoltatorului in intabulare/proiect pentru a solicita de la viitorii cumparatori chirie sau achizitia acestor spatii?
Exista cumva o lege ce reglementeaza modul in care se decid spatiile comune pentru proiecte imobiliare? Daca asta nu exista, as putea vedea cazuri in care dezvoltatorul este proprietar al scarii si cere taxa la intrarea in scara.
Ne confruntam cu o problema in cadrul unei asociatii de proprietari si am aprecia daca am avea o parere despre legalitatea celor intamplate in trecut si modul in care am putea rezolva problema.
In momentul in care a fost apartamentat blocul s-au emis numere cadastrale pentru boxe, parcari, apartamente si terasa. In acest moment avem discutii cu privire la terasa si o boxa.
1 - Terasa a fost intabulata si este detinuta de dezvoltator. Pe aceasta au fost instalate, din momentul in care se facea constructia, conform proiectului tehnic din cartea tehnica, tubulaturi/motoare pentru sistemul antiincediu. Atat proiectul cat si sistemul au fost autorizate ISU.
A fost legala dezmembrarea terasei avand in vedere utilizarea ei pentru bunuri comune? Poate dezvoltatorul sa solicite eliberarea terasei? Poate impune plata unei chirii pentru mentinerea utilajelor pe terasa? Ar trebui calculata intretinere pentru cota parte indiviza aferenta terasei?
2 - Boxa a fost intabulata si apartine dezvoltatorului. In aceasta se afla tabloul de sigurante pentru intreg sistemul electric al partilor comune, comutatoarele pentru generator si centralele pentru CO si sistemul antiincendiu. Proiectele tuturor elementelor au fost executate exact ca in planuri, iar locul acestora era exact in aceasta incapere. A fost legala intabularea acestei incaperi tehnice? Poate solicita acesta sume de bani pentru vanzarea incaperii catre locatari?