avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate obreja maria

Activitate obreja maria

Ca datoriile sa fie prescrise, societatea trebuie sa intenteze dosar in instanta pentru recuperarea debitului iar paratul pana la primul termen de judecata sa formuleze intampinare prin care sa invoce prescriptia dreptului material la actiune. Prescriptia nu intervine din oficiu.
Nu poate ameninta cu un proces... nu ar avea obiect....

DinuX a scris:

Din 2014 datoriile sunt prescrise. Hartie catre furnizori in care explicati situatia si in care spuneti clar ca nu intentionati sa platiti datoriile altuia, mai ales ca dreptul lor la actiune s-a prescris. Prin urmare sa va stearga din evidente. Nu semnati nicio intelegere cu ei ca anuleaza prescrierea. Poate ar fi bine sa redacteze un avocat. Eventual ii amenintati si cu un proces in care veti solicita daune morale pentru ca nu puteti dispune de bun.

Buna ziua. am si eu o dilema legata de vanzarea unor pachete de produse.
Am un magazin alimentar cu cod CAEN 1011 si 4722. Intrebarea este daca pot comercializa pachete promotionale constand in cate o tava de mici si o doza bere, atata timp cat nu am cod CAEN pt vanzare cu amanuntul am bauturilor. Mentionez ca nu pot inregistra inca un cod CAEN(m nu imi perimite contractul de inchiriere al spatiului).
. Fara contract nu poate.