Pornind de la premisa ca actele nu reprezinta un impediment, dpdv fiscal exista vreo modalitate prin care, desi eu sunt proprietarul, tata sa figureze la ANAF ca beneficiar direct al veniturilor provenite din inchiriere, si implicit taxele si impozitele aferente sa ii fie atribuite lui? Multumesc!
Am intrat in stapanirea de drept a unui apartament, prin contract vanzare-cumparare de la tatal meu. In stapanirea de fapt pot intra abia dupa decesul tatalui, intrucat am convenit initial ca acesta sa isi rezerve drept de abitatie viagera asupra intregului apartament.
Ulterior am aflat ca aceasta clauza de abitatie viagera reprezinta un impediment in calea darii spre inchiriere a apartamentului, motiv pt care tata este dispus sa renunte la acest drept. Presupunand ca am face demersurile pentru eliminarea dreptului de abitatie viagera, am urmatoarele intrebari:
1. In raport cu imobilul mentionat, ce calitate ar dobandi tatal meu in urma renuntarii la dreptul de abitatie viagera?
2. Exista vreo modalitate legala ca, dupa renuntarea la dreptul de abitatie viagera, tatal meu sa fie cel care da spre inchiriere imobilul mentionat, isi insuseste veniturile provenite din inchirierea lui, si implicit el sa fie cel caruia i se impune plata taxelor si impozitelor aferente acestor venituri?
Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!