avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate krisla

Activitate krisla

Cyan, multumesc pentru raspunsul tau. Ma costa in jur de 700 de euro sa o duc in Romania... asa ca probabil o sa contactez DRPCIV pentru un raspuns.
Buna seara!

Detin un autoturism inmatriculat in tara, pe care l-am scos in 2008 din Romania, cu scopul de a-l folosi cateva luni in interes personal. Ulterior a fost avariat si ma chinui de vreo doi ani sa-l repar sau sa-l trimit in tara. Deoarece piesele de schimb trebuie comandate din China sau trimiterea lui in Romania costa destul de mult, am hotarat sa-l radiez si sa-l duc la dezmembrari (in tara unde locuiesc momentan). Problema e ca nu-l pot duce la dezmembrari fara actul de radiere (asa prevede legea locala) si ma intereseaza ce acte trebuie depuse la Politie, in Romania, pentru a-l radia.

Va multumesc!
Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri. Am lucrat in Romania pana in 30 octombrie 2007, dupa care am facut contract cu Casa de Pensii pentru a-mi plati asigurarile, deoarece am plecat din tara, nestiind pentru cat timp. Mentionez ca plata asigurarilor a fost continua, fara pauza. As dori sa am un copil si sa-l nasc in Spania, unde avem acte de rezidenta. Aici nu muncesc, doar sotul. Intrebari:
1. Fiindca nu ne-am hotarat daca ne intoarcem sau cand, as dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere copil pana la varsta de 2 ani, chiar daca locuim momentan in Spania (deoarece cotizez).
2. Daca raspunsul e afirmativ, acesti bani pot fi virati intr-un cont?
3. Am inteles ca trebuie mers in fiecare luna dupa inceperea perioadei de indemnizatie cu documente, personal, la CNPAS. Se poate sa mearga o ruda cu procura (imputernicire)? Va multumesc!