Am semnat in urma cu cateva luni un antecontract pentru un apartament intr-un bloc nou.
In acest antecontract este specificat: "in situatia neimplinirii conditiei suspensive, respectiv in situatia in care pana la data de 30.09.2022 promitentul vanzator nu va fi dobandit dreptul de proprietate asupra imobilului obiect al prezentei promisiuni, promitentul cumparator poate opta fie pentru prelungirea termenului stabilit mai sus, prin incheierea unui act aditional la prezenta promisiune, fie pentru rezolutiunea unilaterala a prezentei promisiuni, iar in acest caz promitentul vanzator are obligatia sa restituie promitentului cumparator intregul avans incasat de la acesta in termen de 10 zile lucratoare de la data neindeplinirii conditiei suspensive, rezolutiune comunicata prin notificare scrisa adresata promitentului vanzator ... "
Dupa ce am discutat cu vanzatorul (si am vazut stadiul lucrarilor), se pare ca pana la data de 30.09.2022 cf-ul blocului nu va iesi si vanzatorul nu v-a putea indeplini termenul.
Eu doresc sa optez pentru prelungire (si el de asemenea), dar sugereaza sa nu mai facem act aditional, avand in vedere ca probabil luna viitoare acesta v-a intra in posesie.
As dori sa va intreb daca prelungirea prin act aditional se poate face doar inainte de data mentionata mai sus 30.09.2022, sau daca se poate face si ulterior. Daca nu am face prelungirea inainte de acest termen, riscam sa nu putem sa mai intram in posesia avansului?