avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Activitate madalina maxim

Activitate madalina maxim

Răspuns la discuția Hartuire minor.
Va rog sa imi spuneti daca dpdv legal, scoala are abilitarea si dreptul de a schimba o stare de fapt ( copil adus de un parinte ce are un domiciliu si predat celuilalt parinte, ce are un alt domiciliu doar pe baza certificatului de nastere). Multumesc
Răspuns la discuția Hartuire minor.
Nu stiu care e regulamentul scolii, care e legea. Daca eu duc copilul la scoala, poate fi preluat de o persoana cu imputernicire de la mine (matusa) in detriment ul tatalui biologic? El o ameninta pe sora mea ca ii face proces ca nu ii Preda lui copilul pe drumul catre Casa. El doreste sa il scoata din tara fara acordul meu prin substituire acord prin procesul pt program vizitare. De cand a plecat de cand avea 1an a premeditat si amenintat ca ma lasa sa il cresc singura si vine sa il ia dupa 5-6ani in SUA cand "are ce face cu el" ca el e cetățean American si are toate drepturi le (copilul e cetățean doar Ro)
Răspuns la discuția Hartuire minor.
Nu mi-e clar daca scoala poate sau nu sa ii predea lui copilul, daca este asteptat de matusa materna desemnata de mama si imputernicita notarial sa duca/ aduca copilul de la scoala. Pot face plangere pt hartuire si cere ordin restrictie pt el fata de copil?
Hartuire minor. Buna ziua, sunt mama unui baietel de 6ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj cu un barbat cu dubla cetatenie Ro-SUA. Tatal a plecat definitiv din Romania cand baiatul abia facuse 1an. Este trecut pe certificatul de nastere,dar copilul imi poarta mie numele. Omul nu a participat la creșterea lui nici financiar si nici cu vreun alt ajutor. Cand copilul a facut 5 ani m-a dat in judecata pt program vizitare minor, proces care inca e pe fond. Am deschis proces pt stabilire domiciliu si autoritate exclusiva. Minorul a fost audiat de judecator ce a consemnat ca nu doreste sa stea sau sa il vada pe tata pt ca se poarta urat. De o saptamana de cand a inceput scoala, e venit in Ro si forteaza preluarea copilului de la scoala, hartuieste copilul si persoana care il duce aduce de la scoala (il trage de mana, il imbratiseaza fortat, chiar daca copilul spune ca nu vrea). Ameninta matusa sau bunica maternal (cele ce il duc la scoala) ca le da in judecata ca nu il lasa sa ia copilul. Ce se poate face practic, inafara de a imi lua eu concediu toata perioada cat individul e in Ro si de a duce aduce copilul la scoala? Nu stiu daca faptul ca e tata biologic ii confera dreptul de a hartui zilnic copilul in incercarea disperata de a il prelua cu forta si de a il face sa isi schimbe ideile. Individul e cu nervii la maxim, pare disperat, ameninta scoala cu proces ca nu ii da lui copilul la terminarea orelor si il da matusii.