avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate nicoletarotaru92

Activitate nicoletarotaru92

Răspuns la discuția Schimbare prenume
Casatoria a fost oficializata aici si la cateva luni eliberat certificatul de casatorie romanesc . Imediat dupa casatorie, numele meu a fost schimbat automat in bazele de date norvegiene, fara a aduce un document romanesc. Intradevar, nu imi pot schimba numele in Norvegia fara un motiv. Dar avand in vedere ca la casatorie am luat numele sotului, acum pot lua numele lui iar, pe teritoriul Norvegiei.
Răspuns la discuția Schimbare prenume
Eu sunt doar cetatean roman cu drept de sedere in Norvegia. Pot face schimbarea de nume in Norvegia foarte usor. Avand in vedere ca la casatorie am luat numele sotului, se aplica aceiasi regula si acum. Cei de aici imi vor elibera un nou certificat de casatorie norvegian. Il pot schimba si pe cel romanesc pe baza celui norvegian ? si asa sa imi schimb si numele ?
Răspuns la discuția Schimbare prenume
ma scuzati pentru neintelegere. Numele de familie :)
Buna. Am o mica nelamurire si sper ca ma puteti ajuta. In urma cu 8 ani m-am casatorit cu un cetatean roman, care intre timp a devenit DOAR cetatean norvegian. Si-a schimbat numele de familie in unul norvegian. Care sunt pasii in Romania, incat si eu sa dobandesc acelasi nume? (in certificatul de casatorie din Romania amandoi eram cetateni romani si amandoi purtam acelasi nume romanesc).