avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate guest2

Activitate guest2

Buna ziua, am 17 ani si am gasit un job pe timpul vacantei pe litoral, la o terasa. Am aflat ca se lucreaza 24 cu 24(o zi muncesti, una stai acasa). E legal asa ceva? Eu stiu ca,pana la 18 ani, nu ai voie sa lucrezi decat maxim 8 ore.
Stie cineva daca se face un contract individual sau o conventie in care sunt trecute drepturile si obligatiile angajatului ,cand incep munca( sezonier)?Sau se lucreaza la negru?Daca a mai lucrat cineva pe litoral ,cum se plateste ,se scot bani macar de intretinere si gazda?
Multumesc
Răspuns la discuția Acte doveditoare
Ma refer la bunurile din apartament.La unele dintre ele nu exista acte .
Contractul apartamentului exista insa noi,mama si cei doi copii, nu avem unde ne duce daca la partaj se acorda 50% fiecarui coproprietar si vom fi nevoiti sa-l vindem ca sa putem imparti banii.Tatal copiilor are insa unde locui.In acest caz, daca dovedesc ca nu am alt imobil proprietate personala, nu am sanse sa obtin apartamentul ca sa -mi pot creste copiii?
Multumesc
Buna seara
In cazul unui partaj, daca nu exista acte doveditoare a proprietatii bunurilor cumparate in timpul casatoriei , acestea mai pot fi bagate la partaj?
Daca mama a obtinut custodia copiilor, tatal a parasit domiciliul iar mama nu are alt imobil pe numele ei, exista posibilitatea ca aceasta sa obtina apartamentul fara a mai plati sulta fostului sot?
Răspuns la discuția Cum sa procedez?
Va multumesc, acea cerere am facut-o. O sa fie greu sa le explic baietilor, odata cu trecerea anilor, de ce tatal lor nu vrea sa-si petreaca putin timp cu ei.
Va multumesc pt raspuns
Buna ziua,
Am divortat acum 2 ani , pe atunci copiii aveau 10 ani( 2 baieti gemeni). Tatal lor nu i-a luat niciodata in weekend sau in vacanta. Nu a cerut drept de vizita. Ii suna foarte rar, in afara de pensie alimentara nu le da nimic. Baietii au inceput sa simta nevoia sa petreaca putin timp cu tatal lor, il suna, il roaga sa ii ia la el, dar niciodata acesta nu are timp , mereu gaseste scuze.Ma simt oarecum obligata sa-mi fac datoria de mama si sa recurg la toate posibilitatile . Am auzit ca as putea face o cerere in instanta in care sa cer sa i se stabileasca un program de vizita. Stiu ca nu poate fi obligat sa-i viziteze dar sper si eu ca mai are putin suflet si , macar de rusine, ii va lua la el cateodata( ar fi bine si 48 de ore, dar sa si le petreaca impreuna cu copiii lui).
Imi puteti spune daca exista aceasta posibilitate?
Va multumesc