Stabilirea venitului net anual din drepturile de proprietate intelectuală
(1) Venitul net din drepturile de proprietate intelectuală se stabileşte prin scăderea din venitul brut a următoarelor cheltuieli:
a) o cheltuială deductibilă egală cu 40% din venitul brut;
b) contribuţiile sociale obligatorii plătite.
Acum e clar. deci eu as vrea sa ma intorc impotriva celor ce au completat acea fisa. Ca ei nu au stiut cum se calculeaza imdemnizatia si au pus venitul cu 40% mai mult.
Stimati consultanti, suma de 30000 este suma ramasa dupa scaderea impozitului de 16%. deci acestia sunt banii luati in mana. Daca ar fi cum spun cei de la prestatii sociale atunci ar insemna ca indemnizatia se calculeaza doar din veniturile IMPOZABILE dar eu ma gandesc ce spune legea? ca se calculeaza cum? eu impozit am platit la ei dar pe cei 40% nu se putea platii ca erau non impozabili. Eu am luat toata suma nu doar restul de 60%. Ca si referinta ca banuiesc ca exista si meserii ce nu sunt impozabile. Acele mamici nu iau indemnizatie? Cu stima
Buna ziua, iata cum am ajuns aici:
am beneficiat in perioada 2010-2012 de indemnizatie crestere copil pe valoare maxima de 3400 lei. In luna iunie 2013 am fost contactata de centrul de prestatii sociale ca ar avea nevoie la dosarul meu de deciziile de impunere finala pe anii 2009/2010 ( ani de contributii). Am adus aceste decizii si supriza, veniturile declarate nu corespund cu cele ce reies din aceasta declaratie. Dupa lungi analize cu departamentul de contabilitate de la firma la care lucram in acea perioada si cu care aveam un contract de proprietate intelectuala, am descoperit ca este vorba despre cheltuielile forfetare in valoare de 40%, ce au fost scazute conform legii in acel moment. Ex: eu declar 30000 pe an, 40% adica 12000 sunt cheltuieli forfetare, venitul meu apare ca fiind 18000 si nu 30000 cum era normal. Acum firma pt care lucram a completat acea fisa de salariu conform cu cei 30000 venit si nu 18000..Cei de la prestatii sociale calculeaza dupa fisele celor de la firma si mie imi iese indemnizatia asa cum si trebuia adica 3400 lei. Acum cei de la prestatii sociale imi reclama o suma enorma de 38140 roni. Ce fac acum? Imi trebuie cineva sa ma apere deoarece eu nu am gresit nimic. Nu este vina mea si nu inteleg de ce acei 40% nu mai intra in calculul indemnizatiei. Am nevoie de un avocat bun care sa poata intelege situatia si sa imi gaseasca solutia cea mai buna.
Registrul comertului mi-a aprobat un nume in 2005 iar acum am primit o convocare de la o firma ce spune ca numele societatii mele intra in conflict cu marca pe care dansii au inregistrat-o la OSIM. Acum sa va clarific si mai mult lucrurile. Societatea me se numeste Animafilm soft iar cei ce ma convoaca sunt Studioul Cinematografic Animafilm, dupa cum observati inafara de cuvantul animafilm (care este marca si care le apartine se pare) nu avem nimic in comun. Fiecare are sigla sa si identitatea sa vizuala. Din pacate cand am creat firma nu stiam ca Animafilmul cel vechi mai exista pe undeva si cum mi-a fost aprobat de la registrul comertulu nu mi-am facut grij si am pus si acelasi domeniu de activitate sau cel putin cred ca are acelasi domeniu ca mine. Cert e ca si eu fac desene animate si ei (ma rog zic ei ca fac ca stim cu totii ca nu au mai facut mai nimic in ultimii ani) dar ma rog fiecare cu ale lui. Acum intrebarea mea este ce sa fac? Sa schimb numele firmei? Am clienti acum si nu as vrea sa-i pierd din cauza asta. Daca ma dau in judecata pot castiga ei? sau ar trebui sa dam amandoi in judecata statul pentru ca a permis o asemenea magarie?