Am inteles intre timp ca gradatia 5 reprezinta faptul ca el ia cel mai mare spor de vechime si asta s-a intamplat in 2018, de aceea salarul lui de baza e acelasi. Ramane totusi intrebarea daca e in regula ca are salarul DE BAZA cu aprox. 100 de lei mai mic decat salarul minim brut?
Buna ziua! Tatal meu e fochist in invatamant, in zona rurala, si are acelasi salar de baza din 2018, iar in momentul de fata, salarul respectiv e cu vreo 100 de lei mai mic decat salariul minim pe economie brut - este posibil si legal asa ceva? El e incadrat ca muncitor II G, gradatia 5 si lucreaza la aceeasi institutie de 24 de ani, pe postul acesta de 13 si nu cred ca primeste vreun spor de vechime, iarasi (acesta ar trebui sa se aplice peste salarul de baza, din cate stiu, nu e parte din el). Poate cineva sa imi explice cum se face salarizarea in invatamant pentru asemenea post, deoarece eu pe net am tot gasit legea 153/2017 dar conform ei ar trebui sa aiba salariul de baza mult mai mare? Aparent el e incadrat conform legii 490 din 2004.