avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Activitate pfiszter

Activitate pfiszter

Domnul V a adaugat constructiei doar acoperisul, e drept fara autorizatie, dar "baza", adica parterul, s-a facut cu autorizatie de catre domnul C. De altfet domnul C putea sa mofice proiectul si sa taie mansarda ca sa intabuleze totul ca si "casa", dar a preferat sa mentioneze in acte "garaj cu anexe" ca sa fie taxele mai mici.
Domnul V a cumparat casa la rosu fara sa-si dea seama ca exista o diferenta legislativa intre "casa" si "anexe"...
Buna ziua

Am urmatoarea problema, si as aprecia foarte mult un raspuns util. Voi relata toata istoria, ca sa fie cat se poate de clar:

In anul 1993, domnul C a concesionat 1000mp de la primarie. Pe acest teren, cu un certificat de urbanism (P+1), un proiect de casa P+M si o autorizatie de constructie a inceput constructia unei case si mai apoi a cumparat terenul de la primarie. In proiect erau prevazute 2 faze ale constructiei: faza I, in care domnul C urma sa construiasca garajul si parterul (cu camera, bucatarie si baie) ca sa aiba unde locui pana finalizeaza constructia, si faza II in care domnul C ar fi urmat sa ridice si mansarda. Autorizatia de constructie s-a dat doar pe faza I, mentionandu-se explicit ca autorizatia este pentru garaj + anexe gospodaresti.
In anul 2007 s-a facut receptia lucrarii (mentionandu-se si pe receptie tot garaj + anexe), respectiv intabularea, astfel incat pe CF aparea un teren de 1000mp cu garaj si anexe. Dupa intabulare, domnul C a dezmembrat parcela, in 2 de 500mp, si a vandut parcela pe care era garajul si anexele domnului V.
Domnul V a preluat fundatia+peretii, le-a finisat, a ridicat un acoperis de tigla peste ele si a rezultat o casa cu 3 camere, baie si bucatarie.
Problema este ca acum domnul V are o casa care este intabulata ca si garaj cu anexe gospodaresti. Eu vreau sa cumpar aceasta casa, dar nu pot fiindca nu este intabulata ca si casa si nicio banca nu accepta sa finanteze "garaj cu anexe".

Poate domnul V sa intabuleze aceasta casa (astfel incat sa apara pe extrasul CF "teren cu casa si garaj" in loc de "teren cu garaj si anexe"), si daca da, care ar fi pasii de urmat?

Va multumesc.