avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate andreiv11

Activitate andreiv11

Dosar penal și cazier pentru cel care a depus plângerea? De ce? Din câte văd , cuvântul intimat are cu precădere o conotatie negativă. Eu am fost chemat in calitate de intimat (cel care a făcut infracțiunea scrisă in plângerea mea nu a fost găsit , deci se dorește renunțarea la urmărirea penală)

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Instanta poate pune în discuție anumite aspecte pentru a vedea dacă trimite dosarul penal înapoi la procuror pentru a se face trimitere în judecată pentru condamnare.
Mulți nu știu ca trimiterea dosarului la procuror in caz de respingere a confirmării duce la condamnare penală și cazier în aproape toate cazurile.

Rolul avocatului este unul defensiv în astfel de cazuri și se numește defender, fiind un rol de respingere a atacurilor periculoase la situatia juridică care poate afecta grav drepturile și interesele clientului.

Avocatul, prin arta și diplomația sa, poate face în asa fel încât sa scoată lucrurile la liman fără prezenta acuzatului.

Am avut cazuri în care instanta ma întreba de ce nu a venit clientul.
Clienții mei nu locuiau în România sau erau plecati cu serviciul în străinătate.
Depuneam dovezi și castigam respectul judecătorului dacă nu ma cunoștea anterior de la un proces sau dacă nu a auzit de mine, mai ales în orașele de provincie.

Scris din București 2022

Buna ziua!

Ar trebui sa angajez un avocat sa ma reprezinte in fata instanței și sa nu fiu eu prezent? Sau nu inteleg eu bine?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Încercați sa va angajați avocat ca sa rezolvati totul cu bine.
Nu are sens sa va complicați inutil mai ales ca nu va costa mult avocatul în astfel de cazuri.

Scris din București 2022

Buna ziua!

De curând am fost citat sa ma prezint in instanța pentru confirmarea la renunțarea urmăririi penale. Eu nu ma aflu in localitatea de reședința, și nu sunt sigur dacă voi putea ajunge pentru data stabilită in instanța.

Întrebarea este ce as putea face având in vedere ca aliniatul 14 din articolul 318 spune totul se poate soluționa și in absenta celor citați , dar in citație spune ca voi fi dus in instanța prin mandat(eu nefiind la adresa respectiva).

Va mulțumesc!