avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Activitate jannis

Activitate jannis

dislexic a scris:

la pagina 5 apar informatiile ce lipsesc in documentul de pe site-ul inm privind examinarea medicala - [ link extern ]

termenul de 10 zile poate fi depasit, totusi nu este recomandat. desi doamna de la csm a zis ca termenul curge de astazi, el curge de vineri(asa scrie in hotararea csm 886), asa incat termenul de 10 zile se implineste duminica pe 4, nefiind zi lucratoare se implineste luni pe 5 (in esenta e acelasi lucru).
luni cei de la tribunale si parchete trimit la csm dosarele cu actele depuse de noi privind buna reputatie.

daca ati vorbit cu cei de la CSM, aveti idee daca dosarul se poate depune si direct la CSM, sau este obligatorie depunerea la tribunalul/parchetul de domiciliu.

Si intr-adevar termenul nu curge de la afisarea rezultatelor finale (desi asa scrie in anuntul lor), deoarece pentru publicarea acelor rezultate finale nu e suficient doar sa treci cu bine de psihologic, ci trebuie si sa iti fie verificata in prealabil buna reputatie.
Asadar, sa incepem sa strangem actele, sa nu intampinam dificultati.
examinare medicala:
Centrul Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu al Ministerului Justitiei, pe str. Nerva Traian nr. 6, bl. M 39, sector3.
Cost investigatii: 375 RON (anul trecut), anul acesta poate fi mai mult/mai putin :D
Informatii obtinute de la colegii nostri din anul 2. Anul trecut suma nu se restituia.
Ma gandesc ca e cam devreme sa incepem sa ne stresam chiar in asa masura, mai ales pentru lucruri administrative, care se pot rezolva usor si cu mult calm.
Sa le luam pe rand:
1. Adeverinta de la medicul de familie, care anul trecut nu se cerea, si care anul acesta ne-a fost comunicata oral, s-a spus clar : ar fi bine sa o ai la tine cand te prezinti la comisia medicala unde faci examinarea, dar daca nu o ai, nu te mananca nimeni, ii explici doctorului ca urmeaza sa faci rost de ea si i-o aduci in urmatoare zile, saptamani...
2. Practica: pentru ca nu s/a comunicat nimic oficial, nu e cazul sa facem presupuneri si sa ne alarmam degeaba. Anul trecut s-a facut oriunde in tara, de regula in localitatea de domiciliu, asta si pentru ca anul trecut cazarile in camin s-au facut dupa data de 10 octombrie, deci mult mai tarziu decat se vor face anul acesta, si era firesc sa poti face practica si in localitatea de domiciliu, in cele 10-14 zile de practica, prin ipoteza, neavand unde sa stai in Bucuresti.
Cum anul acesta nu a spus nimeni inca nimic, cel putin nu oficial din cate stiu, ca practica se face obligatoriu in Bucuresti, nu are rost sa speculam.
Oricum, nu va faceti iluzii. Este doar o adeverinta semnata de orice judecator, ca ati facut practica. Nu va ia nimeni de mana sa va plimbe prin instanta si sa va explice. Sau poate nimeriti (sau cunoasteti) un judecator care are mult timp liber (ma indoiesc, dupa acest protest) si care are chef sa faca pe "ghidul".
Cat despre adeverinta aceasta de practica, va duceti la un judecator, poate cunoasteti pe cineva cat de cat, daca nu intrebati la instanta in dreapta si in stanga, pana va semneaza cineva.
3. Dosarul de buna reputatie: termenul este de 10 zile este de la publicarea rezultatelor finale. Imi pare rau sa va spun, dar listele din data de 25 nu reprezinta rezultatele finale, ci acestea se vor afisa de abia dupa ce se termina evaluarea psihologica, anul trecut spre exemplu s-au afisat de abia in data de 18.11 (bine, anul trecut s-a amanat putin afisarea pentru un caz particular, dar oricum anul acesta pana duminica , 4 octombrie, se tot desfasoara interviurile cu comisia de psihologi, astfel ca rezultatele se vor afisa poate pana pe 10 octombrie, si de atunci calculezi termenul pentru depunerea dosarului. Intre timp, iti faci rost de acte, incet si fara stres.
De curiozitate, totusi, ce ati raspuns la intrebarea de ieri de la psihologic: "Ma stresez pentru lucruri neimportante?" :))

Revin> caracterizarea de la ultimul loc de munca nu ii intereseaza pe cei de la INM, ci pe cei de la CSM, ei tin evidenta "dosarului tau", inclusiv aceste acte care dovedesc buna ta reputatie. Si nu cred ca trebuie adresata cuiva, pentru ca se depune la "mapa ta profesionala", si pana la urma caracterizarea te priveste pe tine, nu pe presedintele INM sau CSM.

@ admin: mesaj dublat, va rog sa il stergeti pe cel de-al doilea.
Ma gandesc ca e cam devreme sa incepem sa ne stresam chiar in asa masura, mai ales pentru lucruri administrative, care se pot rezolva usor si cu mult calm.
Sa le luam pe rand:
1. Adeverinta de la medicul de familie, care anul trecut nu se cerea, si care anul acesta ne-a fost comunicata oral, s-a spus clar : ar fi bine sa o ai la tine cand te prezinti la comisia medicala unde faci examinarea, dar daca nu o ai, nu te mananca nimeni, ii explici doctorului ca urmeaza sa faci rost de ea si i-o aduci in urmatoare zile, saptamani...
2. Practica: pentru ca nu s/a comunicat nimic oficial, nu e cazul sa facem presupuneri si sa ne alarmam degeaba. Anul trecut s-a facut oriunde in tara, de regula in localitatea de domiciliu, asta si pentru ca anul trecut cazarile in camin s-au facut dupa data de 10 octombrie, deci mult mai tarziu decat se vor face anul acesta, si era firesc sa poti face practica si in localitatea de domiciliu, in cele 10-14 zile de practica, prin ipoteza, neavand unde sa stai in Bucuresti.
Cum anul acesta nu a spus nimeni inca nimic, cel putin nu oficial din cate stiu, ca practica se face obligatoriu in Bucuresti, nu are rost sa speculam.
Oricum, nu va faceti iluzii. Este doar o adeverinta semnata de orice judecator, ca ati facut practica. Nu va ia nimeni de mana sa va plimbe prin instanta si sa va explice. Sau poate nimeriti (sau cunoasteti) un judecator care are mult timp liber (ma indoiesc, dupa acest protest) si care are chef sa faca pe "ghidul".
Cat despre adeverinta aceasta de practica, va duceti la un judecator, poate cunoasteti pe cineva cat de cat, daca nu intrebati la instanta in dreapta si in stanga, pana va semneaza cineva.
3. Dosarul de buna reputatie: termenul este de 10 zile este de la publicarea rezultatelor finale. Imi pare rau sa va spun, dar listele din data de 25 nu reprezinta rezultatele finale, ci acestea se vor afisa de abia dupa ce se termina evaluarea psihologica, anul trecut spre exemplu s-au afisat de abia in data de 18.11 (bine, anul trecut s-a amanat putin afisarea pentru un caz particular, dar oricum anul acesta pana duminica , 4 octombrie, se tot desfasoara interviurile cu comisia de psihologi, astfel ca rezultatele se vor afisa poate pana pe 10 octombrie, si de atunci calculezi termenul pentru depunerea dosarului. Intre timp, iti faci rost de acte, incet si fara stres.
De curiozitate, totusi, ce ati raspuns la intrebarea de ieri de la psihologic: "Ma stresez pentru lucruri neimportante?" :))

Revin> caracterizarea de la ultimul loc de munca nu ii intereseaza pe cei de la INM, ci pe cei de la CSM, ei tin evidenta "dosarului tau", inclusiv aceste acte care dovedesc buna ta reputatie. Si nu cred ca trebuie adresata cuiva, pentru ca se depune la "mapa ta profesionala", si pana la urma caracterizarea ti se adreseaza tie, iar nu presedintelui INM sau CSM.
Poate e prea devreme sa ma gandesc la urmatoarele aspecte, dar asteptand sa apara noile informatii cu ce ne asteapta si mai ales cand, ma gandesc ca unii dintre noi urmeaza sa devina incompatibili si sa fie nevoiti sa puna capat unei profesii, fie ea din domeniul juridic sau nu.
Asadar, pentru cei care sunt avocati la acest moment, ma intreb daca faceti cerere de suspendare din profesie, sau poate cerere de renuntare la execitiul profesiei. Si daca faceti o astfel de cerere, va fi cu incepere de la 1 octombrie, sau doar dupa terminarea tuturor testarilor, inclusiv cele psihologice si/medicale?
Sambata sigur nu are cum sa fie, dar duminica nu ar fi exclus, cei din alte judete ar urma sa aiba 1 singura zi la dispozitie ca sa ajunga la Bucuresti.
Anul trecut a fost duminica examenul, dar anuntul a fost postat joi seara, deci erau 2 zile pentru "calatorie".
Eu am scris ce mi s-a spus telefonic, de o doamna de la CSM, pentru ca ei sunt cei care hotarasc datele si locatiile, si le transmit la INM. Am sunt si la INM, tot de dimineata, unde mi s-a spus ca nu se stie nimic, maine se va afisa.

deea29 a scris:

jannis a scris:

Stiu ca doar maine se afiseaza listele de la INM, si tot maine se posteaza anuntul cu desfasurarea examenului psihologic, dar ma gandesc ca poate aveti cumva informatii cand va fi proba scrisa, duminca sau luni?
Am aflat: se pare ca va fi duminica.
Bafta!

de unde ai aflat ca se va desfasura duminica proba?

Intr-un final o doamna amabila de la CSM mi-a spus ca va fi duminica, si am intrebat-o daca a primit un comunicat oficial in acest sens, sa nu fie doar parerea ei (fondata eventual si pe ideea ca anul trecut a fost tot duminica proba scrisa) si mi-a spus ca este sigur duminica.
Acum, pana nu apare informatia oficiala, orice este posibil, si pot sa schimbe data fara nici o problema.
Stiu ca doar maine se afiseaza listele de la INM, si tot maine se posteaza anuntul cu desfasurarea examenului psihologic, dar ma gandesc ca poate aveti cumva informatii cand va fi proba scrisa, duminca sau luni?
Am aflat: se pare ca va fi duminica.
Bafta!
ENGFULL a scris:

am o intrebare si o rugaminte pentru cei care au trecut cu brio de interviu : la intrebarea : esti anuntat in timpul unei sedinte ca un membru al familiei tale a avut un accident si se afla in coma la spital , cum reactionezi /actionezi ?
as vrea sa mai postati pe forum cateva din intrebari dar si genul de raspuns "apreciat " de comisie pentru a ne face si noi o ideea despre atitudinea de magistrat
multumesc

Povetele de anul trecut erau in sensul ca raspunsul preferabil era acela ca obligatoriu parasesti sedinta, si mergi sa iti vezi ruda, pe motiv ca oricum stiind ca aceasta este in coma si poate deceda in orice moment, nu poti sa te mai concentrezi asupra actului de justitie pe care il infaptuiesti (wow) si este de preferat sa suspenzi sedinta, decat sa o continui intr-o stare sufleteasca necorespunzatoare.
Tot din relatari am inteles ca o d-soara a raspuns ca ea ramana sa isi termine "judecatile", iar reactia comisiei a fost ceva de genul> :""hai, d-soara, vrei sa te credem....unii se pare ca sunt mai catolici decat Papa!"
Voi, ce ati raspuns?
La interviu conteaza foarte mult si norocul pe care il ai in ziua respectiva, incepand de la comisie, starea ta de spirit, emotiile, si terminand cu intrebarile efective care ti se pun.
Trebuie sa realizam ca nu ar fi posibil sa fie aceleasi cateva intrebari pentru toata lumea (desi cele privind motivatia, optiunea judecator/procuror, calitatile specifice profesiei, date despre activitatea anterioara etc. cred ca se regasesc in majoritatea cazurilor).
Pe de alta parte, mi se pare justificat sa existe si o proba orala, cu tot subiectivismul inerent si suspiciunile de aranjamente, pentru ca pana la urma, fie procuror fie judecator, trebuie sa vorbesti in fata unui public si sa fii capabil sa iti controlezi emotiile, sa te concentrezi asupra a ceea ce ai de spus, sa nu te pierzi cu firea. Un lucru bun e tocmai faptul ca interviul are ponderea cea mai redusa.
Insa este regeretabil ca unii membrii din comisie se indeparteaza de la scopul si finalitatea interviului, care nu este o proba orala a cunostintelor de drept, si cred ca nici a cunostintelor de etica si deontologie nu ar trebui sa fie, pentru ca aspectele acestea nu ai de unde sa le cunosti, mai ales ca Etica este materie de studiu in primul an, deci pe undeva chiar premisa INM-ului este in sensul ca notiunile specifice de deontologie nu sunt cunoscute.