avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Activitate rrramor

Activitate rrramor

Răspuns la discuția Reducere program de lucru Revisal
Pai decât sa fac suspendare art 53, fac modificare bilateral acceptata prin act adițional. Modific norma de lucru de la 8 la 6 ore și program inegal și gata.
Este inuman sa raportez fiecare suspendare de câte o zi, timp de 3 luni

Cornel Vasile a scris:

Se raporteaza perioada , opinie tot de la ITM Bucuresti

Răspuns la discuția Reducere program de lucru Revisal
Sunt amețita și confuza.
1. Dacă modific contractul de munca și modific norma, de la 40 la 32 pe săptămână, asta înseamnă modificare de salariu și operare în Revisal. Modificarea normei și a salariului, 2 operații.
2. De ce e considerata zi suspendata?
3. Am auzit cazuri în care au invocat art 52 alin 3. În acele cazuri, trebuie modificat săptămânal Revisal?

Cornel Vasile a scris:

Nu implica raportarea in Revisal a zilei nelucrate ca suspendata in fiecare săptămână.

Se raporteaza perioada , iar in decizie se stabileste ziua nelucratoare.

Procedura reducere program de lucru de la 5 zile la 4 zile pe saptamana, implica raportarea in Revisal a zilei nelucrate ca suspendata in fiecare săptămână? Și dacă zilele difera pentru angajați? Și fac mereu act adițional, respectiv decizie de suspendare și decizie de încetare a suspendarii?

Trebuie sa organizez un concurs pentru asistent medical ( pentru un bazin de înot), fochist și femei de serviciu. Ma contrazic cu șefa de la resurse umane. Eu zic ca asistent medical poate sa fie doar cu studii medii postliceala, ea zice ca în Cor de pe Rubinian care e sfânt, cere superioare.
Eu zic ca fochist merge cu studii generale și diploma, ea zice ca Rubinian cere studii medii.

1. Cum argumentez legal ca angajatorul stabilește organizarea și ca nu mai exista obligativitatea de studii decât la grupele 1 și 2
2. Care e diferența între asistenta medicala principala cu studii postliceale, asistenta debutanta,De care am eu nevoie?
3. Pot eu școala, primărie (eu lucrez la primărie) sa angajez asistenta? Sau trebuie sa apelez la vreo instituție medicala, ceva
Va multumesc mult!


Am un angajat care doreste sa intre in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani. Mentionez ca a trecut deja 1 an si jumatate de cand s-a nascut copilul, in tot acest timp, mama stand acasa in CIC.
Se poate sa intre in CIC, tatal?
Ce trebuie sa fac eu ca angajator? Ce termene am de respectat pana la suspendarea contractului?

Cum anume trebuie sa completez adeverinta tip cu veniturile realizate in utimele 12 luni anterioare lunii de nastere a copilului?
Pe prima pagina a acestei adeverinte am :perioada in care a beneficiat de indemnizatiede maternitat, cele 42 de zile si rubrica pentru perioda de indemnizatie...ce scriu?

Multumesc frumos,
Buna ziua,
In cazul unui angajat divortat, care este obligat sa plateasca pensie alimentara si care nu are tutela asupra minorului, acesta din urma fiind incredintat mamei, angajatul mai beneficiaza de deducere personala? Mai ia minorul in intretinere?
Răspuns la discuția Angajare DPO
Multumesc mult de tot!
Răspuns la discuția Angajare DPO
Ok, eu am un Manager de sercuritate (mentionez ca avem incheiat un contract cu o firma de paza, iar Managerul de securitate e responsabil de buna derulare a contractlui - nu are oameni in subordine) pe care vreau sa il numesc DPO (responsabil cu protectia datelor). Cum fac aceasta numire? Printr-o decizie interna in care il imputernicesc si numesc in aceasta functie? Adaugand la fisa lui de Post si atributiile din regulament?
Discuție Angajare DPO
Buna ziua,

Un DPO intern, angajat propriu, se numeste prin Decizie interna sau prin schimbarea incadrarii in contractul de munca?

Mentionez ca daca il angajez ca si Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal (cor 242231) nu il pot opera in revisal - nu are codul.

Cum fac totusi sa am DPO, cu acte, cu fisa de post, cu totul in regula?