Da dar pentru partea de 1/8 a bunicului dupa bunica am platit si impozit si succesiune de 2 ori. Deci am platit practic pentru 9/8 din apartament. ( succesiune + impozit ) Adica un apartament si inca 1/8 din el. De ce ? Si puteti sa-mi spuneti daca calculele de sus sunt corecte.? Inca nu am inchaiat succesiunea. Si am platit si act de lichidare. si infonot Domnisoara aceea frumoasa care lucreaza cu notariata mi-a dat actele acasa sa ma uit pe ele si sa le fac corectari. ( mama si cu mine am observat greseli ) . Nu am avut nomenclator stradal asa ca nu o sa treaca adresa de acum ci cea veche . Cred ca au facut asta pentru ca m-am certat putin cu ele, ca au facut multe greseli, dar in final tot la ele ma duc, ca nu am ce face. Macar calculele le-au facut corect? Dvs ce parere aveti ?
Dumneavoastra sunteti notarita, asa este? Am mai discutat cu dvs. Desi m-ati mai certat, vad ca explicati destul de bine , desi eu nu prea inteleg ceea ce ati scris .
Pai de ce notarita prima data a evaluat apartamentul la 267072 lei si apoi la 139332 lei ? Bunica activ de 133536 lei, impozit bunicul 334 lei la 33384 lei si impozit eu 1002 lei la 100152 lei. Apoi la succesiunea de 133536 lei a zis sa platesc 1185,24 lei. Apoi pentru 5/8 de la bunicul , la suma de 166920 lei, impozit 1670 lei si succesiune 1421,04 lei, dar a gresit si a pus tva de 24 % in loc de 19 % ca era de fapt 1363,74 lei. APOI A REFACUT CALCULELE SI A EVALUAT APARTAMENTUL LA 139332 LEI. Impozit bunicul la suma de 17404 lei de 174 lei, impozit eu la suma de 52212 lei de 522 lei, succesiune la suma de 69616 lei de 842,52 lei , impozit eu dupa bunicul la suma de 87020 lei de 870 lei, si succesiune la suma de 87020 lei de 936,53 lei ) . A procedat corect notarul? Dar daca in grila apartamentul si terenul fac 265932,234 lei ( 63,72 x 4657 x 0,85 + 15,93 x 860 = 265932 ,234 lei ) de ce notarul a evaluat ap. prima data la 267072 lei si dupa ce m-am certat cu el si cu fetele de acolo a evaluat a suma de 139332 lei ? S-ar putea sa imi fi facut o reducere substantiala ca i-am zis ca ma mai duc pe acolo si poate i-a fost frica de mine stiind ca martorii mei lucreaza la niste institutii importante : unul e arhitect si altul lucreaza la Camera de conturi ? In final notarita a facut calculele corect ? Notaritele ar trebui sa-si iubeasca clientii si sa faca reduceri mari. Asa clientii vor veni din nou la ele. E bine ca notaritele sa fie bune , dar de multe ori se supara pe mine. Am explicat ca nici eu nu am asa de multi bani si sa ma inteleaga si pe mine. Pana la urma a facut reducerea asta mare, dar nu stiu de ce. Poate ca desi a zbierat la mine are si ceva bun in ea. Poate ca i-a paarut rau de mine, a vazut cat de zgarcit sunt si a zis sa-mi faca o reducere? Cand i-am zis ca un domn de la Camera Notarilor a zis ca poate sa imi faca reducere a tipat pe mine si a zis sa ma duc la el sa-mi faca succesiunea , dar dupa aia a tacut si mi-a facut reducerea. Mi-a zis ca de ce am facut reclamatie la primarie . Acum cei care au facut grila nu vor sa vorbeasca cu mine. Dar ar trebui si ei sa se gandeasca ca lumea nu are bani. Notarii ar trebui sa-si iubeasca clientii si sa puna sume mai mici, sa faca reduceri. Daca fac fapte bune si reduceri ii ajuta Dumnezeu. Eu nu zic sa munceasca pe de gratis, dar tinand cont ca taxele notariale in Romania sunt de 14 ori mai mari ca in Germania, ar trebui sa faca reduceri mai mari.
Pai si pentru 1/ 8 ce mosteneste bunicul de la bunica de ce platesc de 2 ori.? Practic ajung sa platesc impozit si succesiune pentru un apartament si 1/ 8 din apartament.
Pai bunica a murit prima. Deci bunicul o mostenea pe bunica, nu bunica pe bunic cum ati scris dumneavoastra mai sus. Va rog sa binevoiti sa refaceti calculele si sa-mi explicati si mie inca o data.
Succesiune. Bunica si bunicul au avut un apartament. Bunica a murit prima. Bunicul a murit dupa bunica. Bunicii au avut doua fiice pe mama si pe matusa mea. Mama ma are pe mine, matusa il are pe varul meu. Mama, matusa si varul meu au renuntat la succesiunea bunicilor. Notarul mi-a spus ca dupa averea bunicii, bunicul mosteneste 1/8 din apartament iar eu 3/8 din apartament si a zis ca sa platesc impozit la 1/8 din apartament ( partea pe care bunicul o ia de la bunica) si impozit pentru 3/8 partea din apartament pe care o iau eu de la bunica. Apoi a zis ca sa platesc succesiunea la 4/8 din apartament. ( partea bunicii) Apoi a zis ca dupa moartea bunicului mie mi se cuvine 5/8 din apartament ( 1/8 partea bunicii luata de bunicul de la bunica + 4/8 partea bunicului) si ca sa platesc impozit la 5/8 din apartament si succesiune la 5/8 din apartament. Ceea ce nu inteleg este ca trebuie sa platesc de 2 ori impozit si succesiune pentru partea de 1/8 pe care bunicul o ia de la bunica. Si in felul asta rezulta ca trebuie sa platesc pentru un apartament si 1/8 din apartament, ceea ce nu mi se pare normal ( 1/8 din apartament partea bunicului dupa bunica., 3/8 din apartament partea mea dupa bunica , asta dupa moartea bunicii ) si apoi inca pentru 5/8 partea pe care o are bunicul ( 1/8 de la bunica si 4/8 ce avea el), asta dupa moartea bunicului, si in felul aceasta se ajunge la 9/8, ce nu mi se pare normal . ( 1/8 +4/8 +5/8 =9/8 ) DUMNEAVOASTRA CE PARERE AVETI ?