avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Activitate John77

Activitate John77

Răspuns la discuția Dosar penal pt permis suspendat
Pai eu nu am stiut ca mi l-au suspendat, pentru ca permisul era inca la mine si pentru ca in baza de date a politiei nu figuram cu vro sanctiune.

Pot sa ma adresez procurorului daca dosarul e la politie de cateva luni? Ei sunt obligati sa-l inregistreze la procuratura intr-un anumit timp?

Multumesc
Răspuns la discuția Dosar penal pt permis suspendat
Am refuzat sa-l semnez pentru ca nu eram de acord cu ce sustineau polististii si acestia au plecat fara sa-mi lase nimic.
Cand am fost la politie sa clarific situatia dupa 3-4 zile nu figura nimic in baza de date si acestia mi-au spus sa astept pv-ul acasa... Pana sa ajunga pv-ul am fost oprit de politie.

Am fost la procuratura respectiva si ei mi-au spus ca dosarul este la politie (dupa 3 luni de la intamplare). La politie agentul zice ca el tre sa mai ancheteze sa audieze martor ...din procesul verbal care tocmai se judeca...

Logic mi se pare ca atata timp cat nu exista o sentinta definitiva pentru prima abatere ar trebui dosarul penal sa pice.
Nu mai zic de prezumtia de nevinovatie si dau un paste aici:
Prezumtia de nevinovatie reprezinta principiul fundamental prevazut in Codul de procedura penala, partea generala.
Constitutia Romaniei consacra expres faptul ca persoana este considerata nevinovata pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare. Astfel, legea presupune faptuitorul nevinovat, cat timp nu a fost facuta pe deplin dovada vinovatiei sale. In temeiul legii, invinuitul sau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa.

Dilema mea este cui ma adresez atata timp cat dosarul e la politie de 3 luni dar probabil doar inregistrat la procuratura.

Multumesc
Buna zia,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:

Am fost oprit de politie si pentru ca nu aveam actele la mine m-au verificat prin statie si mi-au zis ca am permisul suspendat si mi-au facut dosar penal.

Intre timp am facut cerere sa intru in posesia pv-ului in urma caruia mi-a fost suspendat permisul. Dupa o luna si cateva zile am intrat in posesia lui si am facut plangere.

Acum am certificatul de grefa dar nu stiu care ar fi procedura.
Ar trebui sa pice dosarul penal pentru ca nu exista o sentinta definitiva?? si pentru ca nu mi s-a dat posibilitatea contestarii??
Care ar fi calea de abordare in aceasta situatie?

Multumesc mult!