avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Activitate Lumuu

Activitate Lumuu

Mulțumesc! Urmează o discuție și cu dezvoltatorul in care să mă asigur că este la curent și de accord cu schimbarea

Mulțumesc pentru răspunsuri. Oare pe acest site (avocatnet.ro) sunt și avocați care au experiența și disponibilitatea să îmi ofere sfaturi practice in legătură cu următorii pași pe care aș putea să îi fac? (Ex. Ce fel de întrebări și documente ar trebui să cer mergând mai departe)
Buna ziua!

Doresc sa cer niste pareri de la specialistii in domeniu.

Zilele acestea am incheiat o 'promisiune bilaterala de cesiune a promisiunii autentice de vanzare-cumparare' a unui apartment, la sediul unei agentii imobiliare. Am platit un avans pentru "rezervarea" apartamentului, acesta urmand sa imi fie predat cu cheie dupa ce se finiseaza. (materialele urmeaza sa le achizitionez eu, iar manopera intra in pretul apartamentului, responsabilitatea cumparatorului initial).

Chestiunea care ma face sa am dubii este faptul ca eu am incheiat aceasta promisiune cu cumparatorul initial, care a platit deja un avans catre dezvoltator si s-a razgandit, adica a acceptat sa imi predea mie apartamentul contra unei sume de bani. Am primit si promisiunea de vanzare-cumparare pe care cei 2 au incheiat-o, dar am observat ca data de finalizare a expirat acum 1 an. Cumparatorul initial m-a asigurat ca au prelungit aceasta promisiune verbal, pentru a evita costurile suplimentare la notar.

Pe hartia pe care am semnat-o eu scrie ca promitentul-cedent se obliga sa cesioneze promitentului-cesionar (adica mie) imobilul respectiv conform promisiunii de vanzare-cumparare initiale (intre el si dezvoltator).

Intrebarea mea este: care sunt riscurile din moment ce promisiunea lor a expirat in acte? Este legal sa imi promita un imobil in conditiile acestea? Dezvoltatorul se poate razgandi? si ce as putea face sa ma asigur ca este totul ok?

Multumesc!