avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Activitate marian.grosu

Activitate marian.grosu

Buna ziua,

am un SRL neplatitor de TVA unde asociat unic si administrator sunt eu. Nu am angajati. Eu sunt angajat la o alta firma unde si lucrez. Firma o am din activitatile anterioare angajarii + ca mai am si clienti separati de munca pe care ii facturez prin firma.

Ceea ce nu imi este clar si nici contabila nu a reusit sa ma lamureasca este legat de cheltuielile pe care le pot face pe firma.

Ca sa pot genera profit pe firma, dpdv legal trebuie sa existe un asociat sau un administrator care sa genereze acel profit. Iar acel asociat are nevoie de diferite lucruri pentru a exista si a fi in conditie buna pentru a face asta.

De asta nu imi este clar cat de mult ma pot intinde cu cheltuielile pe firma, stiu ca bautura si tigarile nu le pot deconta dar separat de asta, un bilet de avion, cazare sau ochelari de vedere? Inteleg ca legislatia este in asa fel facuta incat sa te forteze sa ai angajati si toate aceste cheltuieli sa le poti deconta dar sa si platesti mai mult impozit la stat.

Pe de alta parte nu imi dau seama daca trecand pe cineva angajat va fi mai avantajos atunci cand vine vorba de impozite la stat decat stadiu in care sunt acum. (16% din profit trimestrial + 8% dividende)

Imi puteti da mai multe detalii legate de cat de mare imi este plapuma?

Multumesc