avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Activitate RoDevel

Activitate RoDevel

sunt perfect de acord cu drepturile/obligatiile parintesti.
conform :
www.avocatnet.ro/articol_602...

„Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 510 lei lunar”, scrie la art. 77 din Codul fiscal (deducerile personale), dar în cazul copiilor nu intră în respectivul plafon bursele ori premiile câștigate de cei mici la competiții sportive sau concursuri naționale ori internaționale.

Bine de știut: nu contează dacă persoana aflată în întreţinere are sau nu domiciliu comun cu contribuabilul în a cărui întreţinere se află, potrivit normelor de aplicare a Codului fiscal. Pentru copilul minor provenit din căsătorii anterioare, dreptul la deducerea personală revine părintelui căruia i-a fost încredinţat copilul şi unuia dintre soţii care formează noua familie.

Este o zona gri definitia "familiei" :) .
copilul sotiei e membru al familiei mele ?
ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 119 din 1 septembrie 2022 :

clienții casnici care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învățământ, în baza unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere; prețul final facturat plafonat se aplică de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-au depus documentele menționate;

Am o situatie putin speciala si nu stiu daca ma incadrez, eu am :
- 1 copil din casatoria anterioara care locauieste cu mine are 20 ani , student
- 1 copil casatoaria curenta in varsta de 4 ani
- copilul sotiei din casatoria anterioara 13 ani

toti copii lociesc cu mine

Ma incadrez in "clienții casnici care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani, în cazul în care urmează o formă de învățământ," ?