avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Activitate ArielNow

Activitate ArielNow



gi-jane2 a scris:

Nu veti reusi decat prin internare nevoluntara, daca ar fi sa reusiti
Nu va ajuta nici daca o convingeti sa mearga, daca nu isi va lua tratamentul.




Mulțumesc pt răspuns!

Mulțumesc pt răspuns, nu înțelesesem intr-adevăr cum e cu expertiza psihiatrică.

Din răspunsul dvs. trag concluzia ca persoana ar trebui sa meargă de bunăvoie la psihiatru, din păcate acest lucru pare imposibil, cu asta ne luptam și nu reușim. Am fi dorit sa știm dacă este o metoda pt a o obliga, după cum am zis, nu dorim sa se ajungă la internare deoarce nu e o persoana agresiva, cel puțin încă, dorim un diagnostic și tratament, credem ca încă nu e târziu. Dar nu reușim nicicum sa o ducem, nu vrea deoarece considera ca are dreptate și lumea in care trăiește e defapt realitatea.
Buna ziua,
Am o persoana f apropiată care de vreo 4-5 luni are simptomele unei tulburări mintale și sunt destul de grave. Persoana in cauza nu este violenta, însă este rupta de realitate și trăiește in lumea ei. Tot ce am văzut se aseamănă f mult cu multe din simptomele schizofreniei. Familia și apropiații dorim sa ajutam aceasta persoana, dar nu este cooperantă, defapt in mintea ei, familia, prietenii, colegii, suntem toți împotriva ei. In prezent, deși are un loc de munca, se izoleaza de toți cei care i-au fost prieteni și apropiați cândva. Povestea este lunga, însă eu doresc sa știu cum putem sa avem expertiza unui medic psihiatru, nu dorim internare pt moment. Am citit tot ce se poate și aici, și in google. Am văzut condițiile internării nevoluntare, însă nu dorim acest lucru.
Vrem sa știm prin ce mijloace poate fi obligată sa meargă la un psihiatru pt a avea un diagnostic și un tratament. Starea psihică se degradează pe zi ce trece și se afunda tot mai mult in aceasta lumea ireala in care trăiește. Ne e frica pe de alta parte sa nu se înrăutățească atât de mult si sa facă lucruri ireversibile.
Mulțumesc