avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate Cleop

Activitate Cleop

Va ajut cu ceva?

Adam Grecu a scris:

Bun asa, dar cand o sa va crape maseua si o sa avei nevoie de o inregistrare video, abia atunci o sa intelegeti utilitatea acestor camere. Nici nu vreu sa va dau exemple...

Apoi, daca tot avem tot internetul pe mana, de ce trebuie sa mai apelati la un avocat?
Acum m-am lamurit, dvs. sunteti pentru - contra, asa ziceti!

Pe aceasta platforma un avocat mi-a raspuns si mi-a trimis legea care enunta clar ca e nevoie de acordul tuturor.
SM LEGAL CONSSULT a scris:

Asociatia poate lua hotararea cu acordul celor 5 din 8 ptr ca reprezinta majoritatea. de 1/2 +1. Este statutar si prin urmare legal. Dar in cazul in care montarea camerelor va incalca vreun drept si puteti proba acest lucru, va puteti adresa instantei.

Nu am fost de acord si, prin urmare, nu vreau sa platesc. Tot pe aceasta platforma un avocat mi-a raspuns si mi-a trimis legea care enunta clar ca e nevoie de acordul tuturor.
Adam Grecu a scris:

Autorul topicului nu vrea sa achite parte lui de cheltuiala, nu ca nu ar fi de acord...
Poate ca nu poate plati, poate are o parere proasta despre aceste camere de supraveghere, dar poate nu stie care este avantajul acestor camere. Sa li se explice si poate vor intelege utilitatea.
Succes!

Buna ziua. Inteleg ca este nevoie de acordul tuturor proprietarilor pentru montarea camerelor de supraveghere in curtea imobilului. Desi nu ne-am dat toti acordul, presedintele tine tare si sus ca au spus Da 5 din 8 apartamente cate sunt si in momentul acesta se monteaza camere. Eu nu sunt de acord si nu vreau sa platesc pentru asa ceva
Camerele vor fi instalate afară, pentru supravegherea curtii.

latka a scris:

"În ceea ce privește instalarea camerelor video pe fiecare nivel/palier din imobil, apreciem că pentru prelucrarea imaginilor respective este necesară obținerea consimțământului fiecărui proprietar/locatar de pe nivelul/palierul
respective, raportat la riscurile aduse vieții private a acestora." ( ANSPDCP)
Se gaseste la pagina 20 din "Ghidul privind asociatiile de proprietari" de pe site-ul autoritatii :
[ link extern ]

Inteleg acum, problema e ca la adunare doar o persoana s-a opus, 5 au fost de acord. Celelalte 2 apartamente care se opun nu erau prezente. As vrea, daca se poate, sursa cu privire la acordul tuturor proprietarilor pentru gdpr, caci la mail-ul nostru au raspuns altfel.
Multumesc pentru informatii!

Cleop a scris:

Multumesc mult pentru informatie!
Cei de la gdpr insa au spus ca este suficient 50+1. Oare legea pe care mi-ati trimis-o implica si camerele de supraveghere sau nu sunt dumnealor informati?

latka a scris:

Daca aveti asociatie de proprietari inseamna ca aceasta este o lucrare de modernizare a condominiului si nu e suficienta majoritatea de 5/8.

Articolul 51
Adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște, cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu, asupra oricărei acțiuni vizând modernizarea condominiului, cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent aparținând imobilului respectiv, adăugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de clădiri destinate folosinței comune sau crearea unor astfel de corpuri, cu condiția ca ea să fie conformă destinației condominiului, cu respectarea legislației în vigoare.
[ link extern ]
Daca o astfel de lucrare se aproba, pina la urma, in AG, veti fi obligata sa suportati costurile de instalare si intretinere ale sistemului de supraveghere video.
Asta e prevazut de art 85 din aceeasi lege.

Sursa, va rog?

ynocentta a scris:

Conform dispozitii in vigoare,pentru instalare sistem de supraveghere in imobil de locuit in comun este obligatoriu acordul individual al tuturor proprietarilor

Multumesc mult pentru informatie!
Cei de la gdpr insa au spus ca este suficient 50+1. Oare legea pe care mi-ati trimis-o implica si camerele de supraveghere sau nu sunt dumnealor informati?

latka a scris:

Daca aveti asociatie de proprietari inseamna ca aceasta este o lucrare de modernizare a condominiului si nu e suficienta majoritatea de 5/8.

Articolul 51
Adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște, cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu, asupra oricărei acțiuni vizând modernizarea condominiului, cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent aparținând imobilului respectiv, adăugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de clădiri destinate folosinței comune sau crearea unor astfel de corpuri, cu condiția ca ea să fie conformă destinației condominiului, cu respectarea legislației în vigoare.
[ link extern ]
Daca o astfel de lucrare se aproba, pina la urma, in AG, veti fi obligata sa suportati costurile de instalare si intretinere ale sistemului de supraveghere video.
Asta e prevazut de art 85 din aceeasi lege.

Buna ziua. locuiesc intr-un bloc cu 8 apartamente si 5/8 sunt de acord cu montarea camerelor de supraveghere, ceea ce inteleg ca este suficient conform regulii 50%+1. Intrebarea mea este daca sunt si obligata sa contribui la plata instalarii si abonamentului lunar daca nu am fost de acord, costurile de intretinere fiind deja foarte mari.