avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Activitate Ludmila878787

Activitate Ludmila878787

Multunesc pentru raspuns.

Am intrat in aceasta casnicie cu un apartament si bani frumusei, el cu 0 lei. Insa, nu mai recunoaste acest lucru ba chiar e frustrat de faptul ca nu am trecut apartamentul sinpe numele lui.
Am lucrat singura in strainatate,
Pe durata casniciei, veniturile mele s-au diminuat considerabil pentru ca am stat acasa cu copilul si am lucrat part time.
De asta si vrea sa se imparta totul in mod egal. Imi scoate ochii ca in ultimii 3 ani, el a castigat de 3 ori mI mult decat mine.
Prostia mea ca am depus acei bani in banca, insa nu m-am gandit niciodata ca voi ajunge la divort :( si ca omul alaturi de care am impartit si bune si rele se va transforma radical cand vine vorba de bani.
Am incercat sa discut , sa las de la mine si l-am intrebat ce suma vrea ca sa ii dau si sa terminam circul, insa nici nu vrea sa auda de divort.

P.S. Are intr-adevar un venit foarte mare, insa din pacate nu-i declara pe toti.
Oricum, sunt dispusa sa cedez la pensia alimentara doar ca sa imi recapat linistea.

Tocmai asta e marea problema. I-am tinut cash pana in noiembrie anul trecut cand m-am gandit sa ii pun intr.un cont de economii. :(

Multumesc
raluk0207 a scris:

Puteți solicita de la banca un desfășurător sau un extras de cont, în care sa se vadă data la care ați depus fiecare suma, ca fiind anterioară căsătoriei.
Este destul de simplu de confruntat datele cu certificatul de căsătorie.
Bunurile dobândite anterior căsătoriei sunt proprii.
Nu scoateți banii acum, căci va fi mai greu de demonstrat și veți fi suspectata ca vreți sa sustragere bunurile de la partaj.
Ii scoateți după ce terminați divorțul

Va multumesc frumos pentru raspuns. Martori exista, insa nu vor sa se bage in acest scandal. In rest, nu am nici o dovada fiind cu atat de mult timp in urma. :(
Ar putea familia mea sa-mi faca un act de donatie pentru acesti bani? Stiu ca se poate doar pentru 25.000lei, insa ma gandeam sa le cer mai multor membri (2-3) sa.mi faca un act de donatie a cate 25000lei.

Va mulțumesc anticipat.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dovada la partaj se poate face cu orice proba,martori,acte,interogatoriu etc.In caz de proces discutați cu un avocat pt a va reprezenta..Ar fi bine dacă pregătiți din timp acte, dovada ca ați lucrat în străinătate sau măcar ca ați locuit,martori etcetc.

Cum pot dovedi? Am fost platita cash.
Exista martori, insa nu se vor baga in acest scandal.Multumesc

gi-jane2 a scris:

Daca nu puteti dovedi ca suma e stransa inainte de casatorie, va trebui sa impartiti banii.

Va multumesc pentru raspuns.
Am platit consultanta la 3 avocati. Fiecare mi-a spus ceva diferit. Fiind o suma mare de bani, nu e simplu sa.i scot, mai ales ca ii am in Romania, eu fiind in alta tara.
Deocamdata, nu pot pleca in tara si sa-i scot. Ar trebui sa.mi iau si copilasul iar el nu-mi da voie. Off...complicat...
Ma gandeam sa ii propun familiei mele sa.mi faca un act de donatie pe acei bani.
Nu mai stiu cum sa procedez si culmea e ca sunt mai confuza dupa ce am discutat cu avocatii.
Daca exista vreun avocat capabil sa-mi de-a un raspuns/rezolvare problemei mele si vede acest mesaj, il/o rog sa ma contacteze, bineînțeles contracost.
Multumesc

DlGoe a scris:

Vorbind la prezent, scoateti banii din banca si-i ascundeti undeva! Nu se stie ce va fi in viitor, multe se pot intampla, dar banii vor fi la dvoastra fara ca instanta/partenerul/etc sa aiba acces la ei. In fata instantei puteti declara ca banii sunt un cadou de adio de la un fost iubit. Puteti declara ca ii aveti de la o doamna/domn pe care l-ati ingrijit si care intre timp a murit. Va sfatuiti cu avocatul. Important e sa scoateti banii din banca!

Nu cred ca este atat de simplu. Banuiesc ca instanta poate verifica acel transfer catre prieten. Cum justific banii transferati?
Am mai fost sfatuita sa scot toti banii si sa inchid contul. Unii avocati mi.au spus ca se verifica toate conturile din ziua deounerii actelor de divort, altii mi.au spus ca se verifica si din urma.

cosmin2005 a scris:

E simplu transferati banii intr un cont pe cineva de incredere, mama tata frate sora.
Daca cel de langa dvs crede ca poate lua ceva din munca dvs sa va dea in judecata si sa demonstreze ca in cei 10 ani el/ea a produc macar jumatate din suma si ca a pus o deoparte cu dvs si ca dvs doar i ati furat.
Sa dovedeasca ca a produs ea banii,

Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.
Mai am o intrebare.
Daca parintii mei mi-ar dona un bun (garaj, apartament, teren, etc), apoi eu as "vinde" acel bun unor prieteni, banii obtinuti ar intra la partaj? Sau se considera bun propriu?
Va mulțumesc anticipat!
Buna seara,
Inainte de casatorie, acum aproape 10 ani, am strans o suma frumusica de bani din munca in strainatate. I.am tinut cash pana anul trecut cand i.am depus la banca sub forma de depozit.
Am ajuns la divort si partenerul vrea jumatate din acei bani. Nu este corect ca el sa dispună de acei bani de dinainte de casatorie si vreau sa stiu daca exista vreo metoda prin care sa ii pot proteja. Ghinionul meu este ca nu pot demonstra provenienta banilor.
Avem un copil de 4 ani. Pot lua ceva pe numele lui sau cum sa procedez?
Multumesc