avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate edgeorge

Activitate edgeorge

Buna tuturor,

Va rog sa ma ajutati cu expertiza dvs referitoare la parcarile private versus parcarile private cu utilitate publica.
Din cunostintele mele* stiu ca exista doua tipuri de parcari:

1. Parcarea privata - care este imprejmuita cu gard si cu porti de access, iar intrarea se face pe baza unui regulament stabilit de catre administrator.

2. Parcarea privata cu utilitate publica - aceea care este deschisa pentru oricine doreste sa parcheze cum sunt parcarile de la centrele comerciale sau parcarile publice amenajate de catre Primarie etc.

Acum delimitand cele doua, intr-o parcare privata cu utilitate publica care nu este imprejmuita cu gard, nu e prevazuta cu porti / bariere de acces, in aceste parcari ai dreptul sa stationezi dupa ora 22:00? Din punctul meu de vedere e un spatiu public faptul ca stau langa masina fara sa ma incadrez la deranjarea linistii publice sau sa distrug parcarea respectiva. Au dreptul sa imi spuna sa plec din acel loc? Iar daca nu o fac vor apela la Politie, din pacate cei de la Politie in unele cazuri iti aduc la cunostinta sa parasesti locul respectiv altfel vei fi amendat, pe ce lege sau temei nu mai specifica din pacate.

Am aceasta intrebare deoarece impreuna cu 2-3 prieteni ne intalnim in unele cazuri in aceste parcari ca sa socializam, stiu ca pentru dvs pare o problema minora chiar amuzanta si o sa spuneti de ce nu ne intalnim in alt loc, iar raspunsul e unul simplu, asa dorim noi sa socializam langa masinile noastre si sa petrecem timp impreuna, la fel cum altora le place sa socializeze in cluburi noua ne place in acest fel.

De asemenea as dori sa va precizez faptul ca am fost personal la sediul politiei rutiere ca sa incerc sa aflu daca ceea ce cred eu e adevarat sau nu, iar domnul care a incercat sa ma ajute nu stia din pacate de diferenta dintre parcarea privata si parcarea privata cu utilitate publica, din acesta cauza apelez si eu la un alt punct de vedere din partea dvs.

Va multumesc!