avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Activitate cneculai

Activitate cneculai

Răspuns la discuția parasirea tarii cu copilul minor
Bun dar daca sotiei i se va incredinta copilul, se poate stabilii impreuna cu acesta definitiv in SUA, fara acordul meu ?
Intreb acest lucru deoarece din discutiile avute cu ea i-mi spune ca nu se mai intoarc inapoi.
In cazul in care sotia cistiga dreptul de crestere al copilului, instanta i-mi va da drept de vizita. Cum voi putea exercita acest drept daca sotia doreste sa se stabileasca in SUA, impreuna cu copilul?
Va multumesc pentru raspuns.
Cu siguranta asta o sa fac, dar pana la terminarea procesului si incredintarea minorului unuia dintre parintii (actiune care am inteles ca poate dura si un an de zie), nu se poate face nimic? Ma gandesc ca pana la pronuntarea sentintei ambii parinti au drepturi egale asupra copilului.Nici o alta institutie nu poate intervenii in acest caz?
Buna ziua,
As dorii sa obtin un ajutor in urmatorul caz.
Sunt casatorit si am o fetita de 9 ani.Anul acesta sotia mi-a spus ca doreste sa plece in cadrul uniu program in SUA,la sfirsitu lunii Octombrie si ar dorii sa o ieie si pe fata cu ea.Toate bune si frumoase. Am fost la ambasada SUA, a obtinut viza ea impreuna cu fata, si am facut procura la notar ca sunt de acord ca minorul sa paraseasca tara in perioada Octombrie si Noiembrie 2008.La inceputul lunii Octombrie nu am mai gasit la domiciliul meu nici sotia si nici fata, in schimb am gasit un bilet in care in linii mari ma anunta ca ma paraseste.Intrebarea este urmatoarea:

Ce pot face ca fata sa fie adusa inapoi in tara?
La cine ma pot adresa in acest caz?
Dupa terminarea valabilitatii procurii sotia poate tine minorul pe teritoriul SUA fara acordul meu?

Mentionez ca am depus o plingere la politie insa dinsii au spus ca nu pot face nimic in acest caz, deoarece minorul a iest legal din tara. Au spus ca singura cale este sa deschid o actiune civila in instanta.

Va rog daca ma puteti ajuta in acest caz, va sunt recunoscator.