avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate Emilia T

Activitate Emilia T

Buna seara. In urma unei fuziuni între companii, postul meu se desființează începând cu data de 01 Februarie 2023. Sunt angajata cu CIM la ei din 01 Iunie 2019 - deci am 44 luni de munca neîntreruptă. Intenționez sa-mi depun actele de șomaj cât mai rapid. In același timp ma aflu in mijlocul unui tratament fertilitate și îmi doresc sa rămân însărcinată. Iar acum va rog sa ma ajutați cu răspunsul la următoarele doua întrebări:
1.1. In cazul in care reușim și as naște in următoarele 12 luni (Ianuarie 2024), as primi indemnizație de creștere copil? Iar dacă răspunsul este DA, având in vedere ca din ultimele 24 de luni voi fi avut 12 luni cu CIM + 12 luni cu șomaj, cum se va calcula suma de primit lunar? 85% din salariul impozabil sau din suma primită ca ajutor șomaj?
1.2.Tot in cazul de mai sus, exista posibilitatea sa intru in concediu medical aflându-ma in șomaj? Iar asta ar însemna ca as primi de la stat 85% din venitul net primit la ultimul angajator?
2. Ce se va întâmpla dacă voi naște mai târziu? Sa zicem in luna Iulie 2024? Moment in care nu voi mai beneficia nici de ajutor de șomaj iar din ultimele 24 luni, situația mea ar putea fi doar 6 luni CIM + 12 luni Șomaj + 6 nimic. Calcularea indemnizației va avea ca referință cele 6 luni lucrate sau se face o medie cu Șomajul?
Îmi cer scuze pentru lungimea mesajului dar ne dorim foarte mult un copil iar cu stresul de la munca nu am reușit. Ne gândim sa renunț la munca o perioada și luam in calcul toate opțiunile sa ne putem pregăti financiar. Mulțumesc mult!