avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate Mariana Horga

Activitate Mariana Horga

Bună ziua d-ul Carp, am mai scris pe acest forum și am primit și răspunsuri, dar acum nu înțeleg răspunsul pe care l-ați trimis d-lui " Pensionar 2015*!! Nu se dau grupele din 2001 de când nu mai sunt și până în prezent dacă s-au introdus acele litere în legea pensiilor ?? Deci soțul meu lucrează în turnătorie de metale neferoase din anul 2011 până în prezent și au solicitat mai mulți colegi printr-o cerere scrisă adresată celor de la firmă (este o firmă particulară), au solicitat emiterea unei adeverințe pentru grupa de muncă conf. Legii 351/12.01.2023, iar răspunsul lor este: - Activitatea societății declarată la Oficiul Registrului Comerțului se incadreaza în următoarele clase CAEN - 2454, 2599, 2815,3811, 3832, și 4672. Am citit despre acest clase, dar firma lor nu poate fi încadrată la aceste clase, deoarece ei toarnă piese de alamă și bronz de 1800kg, 2000kg și bare la dimensiunea de 3m de 300, 400 kg, iar mașinile sunt de tip centrifugal - MTC ( mașini de turnare centrifugală), 1000 de turații pe minut! Pe aceste mașini sunt așezate cochilele în care se toarnă metalul lichid la o temperatură de 1030 de grade! Întrebarea este dacă firma nu ar fi trebuit să le emită adeverință pentru grupa de muncă?? Ce putem face mai departe și puteți să-mi răspundeți dacă beneficiază de grupă conf. Legii 351/ 2022? Mulțumesc și scuze de aceste explicații, dar voiam să știți exact cu ce se ocupă!! O zi frumoasă!
Vă mulțumesc!!
Bună ziua, am mai întrebat prin mesajul anterior despre grupa de muncă pentru cei care lucrează în turnătorie. Vă mulțumesc pentru răspuns dumneavoastră. Acum aș dori să întreb, dacă soțul meu a fost angajat în funcția de turnător formator în perioada 2002-2004 la altă intreprindere, am sunat acolo pentru a solicita adeverință pentru grupa de muncă conform Legii 351 din 2022 și mi-au spus că nu sunt plătite la stat dările pentru grupa de muncă, nici nu știau despre lege. Credeți că putem obține adeverință pentru grupa de muncă de acolo?? Vă mulțumesc anticipat!! O zi bună!
Vă mulțumesc!!
Vă mulțumesc, o zi frumoasă!!

POPA GHEORGHE a scris:

Angajatorul este obligat sa-i elibereze adeverinta cu grupa de munca, la cererea formulata in scris, cu nr. de inregistrare/ data, in vederea completarii dosarului de pensionare.

Bună ziua, mă interesează și pe mine acest subiect pentru soțul meu. Lucrează în turnătorie de metale neferoase (alamă și bronz) din anul 2011, potrivit articolelor care s-au introdus în legea pensiilor prin legea 351 s-ar încadra la pensie, dar dacă de la locul de muncă nu i se eliberează adeverință cu grupa de muncă ce putem face?? Vă mulțumesc!