Fapta mea nu se incadreaza la art. 100 alin.3 lit. e ?
In procesul verbal este mentionat cf. art. 111 oug.95/2022.
In art. 111 se face trimitere printre altele la art. 100 alin.3
CAPITOLUL VII Răspunderea contravenţională >
Art. 100. -
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) depăşirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roşie a semaforului sau la trecerile la nivel cu calea ferată;
b) neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate şi semnalizate, aflaţi pe sensul de deplasare a autovehiculului sau tramvaiului;
c) neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept;
d) nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului;
e) nerespectarea regulilor privind depăşirea;
f) nerespectarea semnalelor, indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu;
g) nerespectarea prevederilor art. 79 alin. (2).
Citisem anterior art. 101 aliniatul 3 , dar din punctul meu de vedere de necunoscator, nu ma incadrez.
Gresesc?
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public;
c) nerespectarea regulilor de circulaţie la trecerea unei coloane oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloană;
d) circulaţia pe sens opus, cu excepţia cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depăşire
Am rugamintea, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns referitor la urmatoarea speta:
Am depasit un autoturism in dreptul unei treceri de pietoni ( nu era nimeni pe aceasta ) moment dupa care am fost oprit de un echipaj ,amendat, fiindu-mi totodata suspendat permisul pentru 60 de zile.
Pentru o astfel de fapta, suspendarea nu ar trebui sa fie doar pentru 30 de zile?
Va multumesc.!