avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Activitate andrei0102

Activitate andrei0102

Da, am parcat aproape de bloc tocmai pentru ca asa sunt desemnate/delimitate locurile de parcare. Dupa constructia lui, am cumparat un loc de parcare al carui impozit il platesc, la fel ca ceilalti proprietari care detin un astfel de loc de parcare. Toate sunt in imediata proximitate a blocului (practic lipite de bloc, sub geamurile locatarilor de la parter).

Retroactiv, imi dau seama ca probabil niste legi au fost cumva "ocolite" ca aceste locuri de parcare sa fie legale in maniera asta (lipite de bloc) dar nu stiu daca merita efortul financiar pentru actionarea in instanta a constructorului/proiectantului, plsu faptul ca daca s-ar intampla ceva cu locurile (poate chiar sa dispara), toti locatarii (incluzandu-ma si mine aici) isi vor pierde locurile de parcare si alte variante nu prea sunt in zona, cred ca asta ar genera conflicte care ma afecteaza direct avand in vedere ca eu as fi initiatorul acestei actiuni.
Nu am dar chiar daca as fi avut, nu vad de ce tot eu ar fi trebuit sa platesc avand in vedere ca nu e vina mea (prima de asigurare ar fi crescut in cazul unei astfel de situatii).
Nu cred ca avem acces noi ca locatari la acoperis, sunt sigur ca exista firme care se pot ocupa de asta si nimeni nu ar fi zis nu in cazul in care serviciile unei astfel de firma ar fi fost solicitate preemptiv.
Multumesc pentru raspuns.

Locurile de parcare sunt lipite de bloc.. nu exista o distanta pt ca aceastea sunt practic sub geamurile de la parter iar dezvoltatorul/constructorul a inclus la vanzare cate un loc de parcare pt fiecare apartament, pt acestea se plateste impozit etc.

Ma gandeam la asociatia de proprietari pt ca zapada a cazut totusi de pe bloc si s-ar fi putut intampla si ceva mai grav, o persoana sa treca in acel moment pe langa bloc, etc. Tot nu mi se pare normal.
Buna ziua,

Zilele trecute, in timp ce eram in apartamentul in care locuriesc, de pe acoperisul blocului au cazut bucati de gheata care au spart parbrizul autoturismului meu si au avariat capota, precum si tavanul autoturismului.

Mentionez ca era parcat pe locul de parcare cumparat, nu parcat aleatoriu. Exista martori care au vazut momentul, detin filmare de la camera de supraveghere in care se vede momentul in care a cazut gheata, dar si fotografii cu masina avariata.

La prima vedere ma gandesc ca cea mai buna varianta ar fi sa fac o cerere de intelegere amiabila catre presedintele asociatiei de proprietari. Exista vreo varianta mai potrivita? Cum ar trebui sa procedez pentru a-mi recupera costurile reparatiei masinii?

Multumesc