avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate Matias@

Activitate Matias@

Răspuns la discuția Fixare primul termen de judecata
Bună ziua!
Se pare ca nu vrea nimeni sa ma lămurească cu întrebarea pe care am adresat-o.
Din ce cunoștințe am eu, ART. 201 din Procedura contencioasa spune ca:
“(1) Judecătorul, de îndată ce constată că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru cererea de chemare în judecată, dispune, prin rezoluţie, comunicarea acesteia către pârât, punându-i-se în vedere că are obligaţia de a depune întâmpinare, sub sancţiunea prevăzută de lege, care va fi indicată expres, în termen de 25 de zile de la comunicarea cererii de chemare în judecată, în condiţiile art. 165.
(2) Întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care poate depune răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare. Pârâtul va lua cunoştinţă de răspunsul la întâmpinare de la dosarul cauzei.
(3) În termen de 3 zile de la data depunerii întâmpinării, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.
(4) În cazul în care pârâtul nu a depus întâmpinare în termenul prevăzut la alin. (1), la data expirării termenului respectiv, judecătorul fixează prin rezoluţie primul termen de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluţiei, dispunând citarea părţilor.”
Menționez ca eu am depus cererea de chemare in judecată in data de 17.11.2022, pârâtul a depus întâmpinare in data de 14.12.2022 iar eu nu am trimis răspuns la întâmpinare ci am așteptat fixarea termenului de judecată, lucru care s-a produs in data de 01.02.2023 primul termen fiind fixat pt data de 25.04.2022.
Poate, va rog, sa îmi spună cineva de ce mi s-a dat primul termen de judecata așa de târziu și daca art. 201 invocat mai sus este cel care reglementează stabilirea primului termen de judecata in cazul meu?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Fixare primul termen de judecata


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

În teorie lucrurile stau bine,anumite cauze se judeca cu celeritate etc În practica situația e cu totul alta și depinde de n factori.Nu va faceți socoteli când sunteți parte într un proces privind durata pt ca acestea se vor dovedi eronate..

Eu înțeleg toate lucrurile astea dar voiam doar sa știu dacă primul termen de judecată trebuie stabilit in cel mult 60 de zile după expirarea termenului de depunere a răspunsului la întâmpinare si daca in cazul meu ( s-a dat termen in data de 01.02 pentru 25.04) s-a depășit acest termen.
Nu am ce face in aceasta privința, pot doar aștepta dar vreau sa știu pentru cultura mea generală.
Merci!
Răspuns la discuția Fixare primul termen de judecata


Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Ba da!

Si ??? .... nu este in 60 de zile???
De cand începeti să numărati cele 60 de zile???

Număr de azi 01.02 și pana pe 25.04 adică 28+31+25=84 și dacă greșesc spuneți-mi, va rog cum ar trebui sa număr!
Mulțumesc!
Buna ziua!
Am primit astăzi 01.02.2023 primul termen de judecata la tribunal, contencios administrativ pentru data de 25.04.2023 și mi se
Pare exagerat de mult. Nu este in Codul de procedura civilă un articol care reglementează fixarea primului termen de judecată in cel mult 60 de zile?
Mulțumesc!