avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate Karina_I

Activitate Karina_I

Am facut si aia. Au trecut doua luni deja. Primaria le-a spus sa deschida cont si ei au zis iarasi nu.
Buna dimineata.
Vreau solicit instantei sa oblige asociatia de proprietari sa deschida cont bancar. Ce sa depun la dosar in dovedire? Poza dupa lista de intretinere, e suficient? De acolo reiese clar ca nu exista cont bancar si ca administratorul vine pe data de 27 ale lunii la ora 18.20 si incaseaza din usa in usa. Mai am si raspunsul de anul trecut al doamnei presedinte cum la adunarea generala s-a decis "negarea contului".
Buna dimineata

Asociatia de proprietari comite numai ilegalitati. Sedintele adunarii generale nu sunt convocate conform legislatiei. Ele sunt in felul urmator: apare pe usa blocului o hartiuta pe care scrie ca va fi sedinta in data de …Aceasta data este cam la cateva zile de cand apare hartiuta pe usa. Nu se stie ce se discuta acolo, noi nu facem parte din asociatie. Si nici nu ne incumetam sa mergem la vreo sedinta, caci administratorul si unii din proprietari sunt violenti. Noi le-am cerut in scris sa respecte legea, sa deschida un cont bancar. Ne-au raspuns in scris, prin presedinte, ca asa au hotarat ei la sedinta si ca nu deschidem niciun cont.

Desi furnizorul de apa are obligatia sa desfunde canalizarea, muncitorii care vin cer bani. Acesti bani apareau pana acum pe lista de intretinere. Anul trecut, administratora de atunci i-a promis muncitorului ca-i da 350 de lei si apoi a impartit in mod egal suma pe coloanele la care s-a facut desfundarea. Se pare ca ei nu mai desfundasera pe coloanele alea de mai bine de 30 de ani. Cu aceeasi administratora. Noi locuim aici din 2019. Ei nici nu stiau unde era canalul, care era ingropat. Domnul C. (muncitorul) l-a descoperit din intamplare si l-a desfundat. Locuind la parter, am fost afectata. Apa din canal refula in vasul meu de toaleta. Am stat in strada ore, pentru ca nimeni nu stia unde e canalul.

Eu nu am platit, am contestat la presedinta de atunci si mi s-a raspuns in doi peri ca ce vreau pe banii altora? Ca asta-i tariful domnului C. (muncitorul) si ca trebuie sa platim. Mi-a aratat o dispozitie de plata prin care se dispune plata sumei de 350 de lei catre domnul C. Asta nu-i document valid. Ei nu aveau nici fond de reparatii, nici fond de rulment. Administratora si presedinta si-au dat demisia si de cateva luni avem un alt presedinte si un administrator care comite tot felul de ilegalitati. Acum apare un fond de reparatii pe lista, impartit in mod egal la toate apartamentele. De altfel, toate cheltuielile care ar trebui sa fie pe cota-parte indiviza sunt impartite in mod egal.

I-am zis ca eu nu pot sa platesc asa ceva, ca vreau sa stiu ce face cu banii, sa facem un cont bancar si sa-mi spuna ce reparatii facem. A inceput sa urle si sa spuna ca noi suntem stat in stat si ca incalcam legile. Ca alea sunt asa, numai de forma. Si ca trebuie sa platesc aia 35 de lei (parte mea din aia 35) ca s-a facut o lucrare. Ca a mai facut si el una de genul asta de curand. Ma gandesc ca este vorba tot de domnul C., ca l-am vazut pe geam. Probabil ca i-a mai crescut tariful, proportional (sau nu) cu rata inflatiei. Acuma, tariful il plateste din fondul de reparatii.

Administratorul afiseaza lista pe 17-18 ale lunii si incaseaza numai in data de 27 la ora 18.20. Luna trecuta nu am fost acasa. Aseara a venit la usa si m-a amenintat ca trebuie sa platesc cand vine el, ca altfel imi pune penalitati. I-am spus ca nu e posibil asa ceva ca nu am fost acasa. Mi-a zis sa las banii la vecini si indexul de la apometru lipit pe usa. I-am zis ca asta-i balci, dar el nu. Fondul de reparatii il pune pe aceeasi chitanta cu restul. N-am platit fondul de reparatii.

Eu sunt convinsa ca el nu face contracte si le da bani la toti muncitorii astia asa, aiurea. Poate isi ia si el partea, cine stie. De ce ar fi asa violent de altfel? A stat in pragul usii mele si a urlat toate astea aseara.

Eu le scriu si presedintelui si comitetului, dar ei nu-mi raspund. Unul mi-a rapsuns ca el nu e in comitet, desi de la primarie ni s-a spus ca e. Ii dau in judecata cu siguranta. Aveti ceva idei? Nu stiu de unde sa incep. Ati mai vazut o asemenea situatie? O sa ii dau de capat, dar daca aveti idei si vreti sa le impartasiti, v-as fi recunoscatoare. Multumesc.

Multumesc, asta e tot ce doresc sa stiu. Nu am gasit nicaieri un model de cerere astfel formulat. Stiu ca pot, fiind fiica majora sa fac plagere in numele mamei. Eu doar voiam sa stiu daca pot sa fac o sigura plangere in numele amandurora.
Cu moartea, cu bataia, cu paruiala, cu barbatul ei care e politist. Ne ameninta pentru ca animalul ei de companie (cainele) a fost atacat de pisicile comunitare carora noi le-am dat de mancare. Si ea si-l plimba pe spatiul verde din fata geamului nostru si chipurile ca a fost atacat de aceste pisici . Degeaba i-am zis ca legea zice ca nu-ti poti plimba cainele pe spatiul verde, ea este chitita sa spanzure pisicile, pe noi, si mai stiu eu pe cine.
Da, multumesc am o inregistrare cand ma ameninta pe mine. Cu o zi inainte a amenintat-o pe mama, si de aceea a doua zi am pornit telefonul cand am iesit din casa. Si am inregistrare si plangere la Politie. Dar vreau sa fac plangere in numele amandurora. Pot scrie ceva de genul Subsemnata ... si Subsemnata...?
Buna ziua
Vecina ne ameninta pe mine si pe mama mea. Pot depune plangere in numele amandurora?