avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate CristinaNico

Activitate CristinaNico

Mulțumesc pentru răspuns, domnule Niculescu. Nu au de ce să ne dea în judecată, pentru că factura a fost plătită pe 07.02, altfel nu am fi putut încheia formalitățile pentru internarea din 08.02. Factura pe asociație a fost o prostie din partea persoanei care m-a sunat pentru programarea operației, aparent așa îi îndrumă pe toți pacienții chirurgului care a efectuat intervenția. Am înțeles situația abia pe 08, reușind să iau legătura cu contabila asociației. Este un ONG înființat de chirurgul băiețelului, care primește "sponsorizări" pentru operațiile efectuate de acesta. Astfel spus, noi și apropiați ar fi trebuit să completăm formularul 230 menționând numele fiului nostru, companiile pentru care lucrăm să redirecționeze impozitul pe profit etc., a.î. asociația să acopere intervenția din aceste "donații". Neexistând istoric pentru fiul nostru, factura ar fi trebuit editată de la bun început pe numele meu. Mă întreb, ce s-ar fi întâmplat dacă ăsta ar fi fost cazul de la început și aș fi achitat factura la externare, sau înainte de intervenție, cum ar fi trebuit să se întâmple. Ce temei legal ar fi avut să îmi imputeze acești 5400 de lei, 3 săptămâni mai târziu de la intervenție?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Părerea este ca trebuie sa căutați.un avocat pt ca in tcazul.in care va dau în judecata sa faceți apărările necesare.Ar fi bine chiar preventiv sa consultati un avocat ,sa I.puneti la dispoziție acte ,sa începeți o corespondenta ,sa sesizați ANPC etc.Nu îmi este clar ce e cu asociatia e a dvs prin care strângeți fonduri pt copil, e o asociație care v a sponsorizat etc.Daca factura nu e pe numele dvs problema e relativ simpla..

Bună ziua!
În data de 12/01 am fost internată cu băiețelul în spitalul Regina Maria din Brașov pentru o intervenție chirurgicală. Am semnat o ofertă de 21750 RON, care menționa că aceasta sumă include cazarea, consumabile, medicamente, onorariul medicului ș.a., dar că se poate modifica în cazul în care se folosesc mai multe consumabile decât prevăzut, dacă echipa medicală se modifică sau chirurgul percepe onorariu suplimentar. Ne-am externat pe 15.01, cu o factură de 20822.35 RON, în urma unor reduceri. Factura era pe numele unei asociații (așa mi se ceruse la telefon când am fost sunată pentru programare), deci nu am plătit-o, și includea onorarii suplimentare ale chirurgului principal și secund.
Pe 18.01 ne-am întors în spital pentru scoaterea sondei urinare, factura era încă neplătită. Pe 08.02 aveam o nouă programare pentru scoaterea unei sonde interne, pe 03.02 am primit notificare că avem o factură neplătită, dar nu o puteam vizualiza pentru că nu era pe numele nostru ci pe al asociației. În final factura nu ar fi trebuit editată pe asociație, deci tot noi trebuia să o plătim, iar în clinică am aflat că suma este de 26222.35 RON pentru că includea onorariul unui al 3-lea chirurg, de 5400 RON. Nimeni nu a luat legătura cu noi, timp de 3 săptămâni factura a rămas neschimbată și când am făcut reclamație, scuza primită a fost că au avut o eroare de soft la facturare. Oferta semnată nu specifică dacă pot reveni cu factură rectificativă și cât timp au dreptul să facă asta. Nu mi se pare foarte legal să fim taxați, mai ales că nu ne-a informat nimeni de această "eroare". Ce părere aveți?