Mulțumesc pentru răspuns, domnule Niculescu. Nu au de ce să ne dea în judecată, pentru că factura a fost plătită pe 07.02, altfel nu am fi putut încheia formalitățile pentru internarea din 08.02. Factura pe asociație a fost o prostie din partea persoanei care m-a sunat pentru programarea operației, aparent așa îi îndrumă pe toți pacienții chirurgului care a efectuat intervenția. Am înțeles situația abia pe 08, reușind să iau legătura cu contabila asociației. Este un ONG înființat de chirurgul băiețelului, care primește "sponsorizări" pentru operațiile efectuate de acesta. Astfel spus, noi și apropiați ar fi trebuit să completăm formularul 230 menționând numele fiului nostru, companiile pentru care lucrăm să redirecționeze impozitul pe profit etc., a.î. asociația să acopere intervenția din aceste "donații". Neexistând istoric pentru fiul nostru, factura ar fi trebuit editată de la bun început pe numele meu. Mă întreb, ce s-ar fi întâmplat dacă ăsta ar fi fost cazul de la început și aș fi achitat factura la externare, sau înainte de intervenție, cum ar fi trebuit să se întâmple. Ce temei legal ar fi avut să îmi imputeze acești 5400 de lei, 3 săptămâni mai târziu de la intervenție?
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:
Părerea este ca trebuie sa căutați.un avocat pt ca in tcazul.in care va dau în judecata sa faceți apărările necesare.Ar fi bine chiar preventiv sa consultati un avocat ,sa I.puneti la dispoziție acte ,sa începeți o corespondenta ,sa sesizați ANPC etc.Nu îmi este clar ce e cu asociatia e a dvs prin care strângeți fonduri pt copil, e o asociație care v a sponsorizat etc.Daca factura nu e pe numele dvs problema e relativ simpla..