avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Activitate Roxyyy28

Activitate Roxyyy28

Eu as dori sa știu dacă se poate ca la sange sa ii iasă o alcoolemie așa de mare. Din cate am mai citit am văzut că îi poate ieși dublu fata de cât a avut în aer expirat. In cazul lui are veni 1,60 la sânge. Mi se pare mult prea mult ce scrie in procesul verbal. 2,66

latka a scris:

In situatia data ar cam trebui sa se gindeasca la, cel putin, consultarea unui avocat, alcoolemia in singe e mare, peste de 3 ori limita admisa.
Art. 336 cod penal
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ia ieșit 2,66. Se poate sa iasă așa mult? Eu din cate am citit la sânge iese dublu. Adică ar fi trebuit să iasă undeva la 1,60% alcool în sânge. Mi se pare prea mult.
As dori daca se poate o lămurire.
Și ce se întâmplă cu el in situația dată.