avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Activitate MarcelaDanielescu

Activitate MarcelaDanielescu

Buna ziua,

Caut acul in carul cu fan...Ma puteti ajuta va rog frumos sa-l gasesc?
Tatal meu a decedat si nu gasesc actul de proprietate. Stiu doar ca a obtinut apartamentul in Bucuresti, prin repartitie. (cum se prodeda pe vremuri) Cum se numeste un astfel de act si unde este inregistrat (ca sa pot obtine o copie)?
Am incercat la camera noratilor, dar imi cer numele actului.
Va multumesc frumos pentru ajutor.

raluk0207 a scris:

Ați început dvs, dar dacă fratele dvs nu vrea sa colaboreze, sa se prezinte și sa participe la cheltuieli, nu o sa rezolvați nimic singur la notar.
Veți fi îndrumați la instanță.
Mai pe românește: dacă nu aveți cu cine, va pierdeți timpul la notar.

Cred ca oricum, primul pas este notarul. nu pot merge direct in instanta. Am incercat sa rezolv pe cale amiabila cu fratele meu, dar el incerca sa profite cat poate pe urma inchirierii apartamentelor
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ar fi trebuit sa îl notificați din timp sa solicitați contravaloarea lipsei de folosinta,sa fi discutat cu un avocat etc.Nu aveți ce sa rezolvați la notar daca fratele nu va fi de acord ,probabil instanta o sa fie soluția.

Am incercat sa discut cu fratele meu. I-am trimis multe emailuri pe aceasta tema. dar refuza sa imi dea detalii..
Dorin Voicilas a scris:

Când dezbateți succesiunea în instanță, cereți să vi se dea partea cuvenită din chirii.

Cum se dovedeste care este chiria perceputa? se tine cont de o chirie medie in zona respective?
Buna ziua,

Situatia mea este urmatoarea:
Mama mea a murit in urma cu 6 ani. Nu a fost dezbatuta suscesiunea pentru ca fratele meu a tot tras de timp, invocand varii motive.
Intre timp, a murit si tata.
Tot asa, fratele trage de timp. Intre timp, a inchiriat cele 3 apartamente care au apartinut parintilor, fara contract. Mie nu imi comunica nici cine sunt chiriasii, nici cata chirie obtine.
Cum fratele nu vrea sa incepem succesiunea, m-am decis sa contactez eu un notar ca sa incep individual.
Intrebarea mea este cum fac sa recuperez ceea de fratele a obtinut pana acum din chirii?