Vă mulţumesc! Îmi puteţi spune, vă rog, care sunt normele legislative actuale ce stau la baza stabilirii vechimii şi eventual a drepturilor salariale ale cadrelor didactice din învăţământul superior?
Aş dori un punct de vedere avizat referitor la calculul vechimii în învăţământ pentru următoarea situaţie particulară:
-între 2004 şi 2008 am fost cadru didactic în învăţământul universitar.
-în 2005 am primit o decizie de încadrare în tranşa 6-10 ani “vechime recunoscută în învăţământul superior, (art.139)” ca urmare a faptului că profesam din 1999 în specialitatea înscrisă pe diploma de studii.
-în 2008 am renunţat la postul de titular, rămânând cadru didactic plata cu ora.
-în momentul prezent mă reîncadrez ca titular în învăţământul superior prin câştigarea unui concurs pe post
-mă aflu în momentul premergător semnării noului contract de muncă în care mi se calculează vechimea în muncă.
-serviciul personal al univerisităţii nu ia în calcul vechimea de 6 ani “recunoscută în învăţământ“ ca urmare a deciziei citate mai sus şi începe calculul vechimii mele odată cu 2004, anul încadrării mele ca titular. Motivul invocat pentru acest mod de calcul este, citez: “s-a schimbat legislaţia”.
Este corectă abordarea funcţionarului? Funcţionarul nu aplică retroactiv acestă nouă legislaţie care reglementează calculul vechimii în învăţământ?