avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate Luciana Pătru

Activitate Luciana Pătru

Vă mulţumesc! Îmi puteţi spune, vă rog, care sunt normele legislative actuale ce stau la baza stabilirii vechimii şi eventual a drepturilor salariale ale cadrelor didactice din învăţământul superior?
Strict vechimea în învăţământ, cea pe baza căreia se va stabili tranşa de încadrare şi salariul de bază. Mulţumesc.
Aş dori un punct de vedere avizat referitor la calculul vechimii în învăţământ pentru următoarea situaţie particulară:
-între 2004 şi 2008 am fost cadru didactic în învăţământul universitar.

-în 2005 am primit o decizie de încadrare în tranşa 6-10 ani “vechime recunoscută în învăţământul superior, (art.139)” ca urmare a faptului că profesam din 1999 în specialitatea înscrisă pe diploma de studii.

-în 2008 am renunţat la postul de titular, rămânând cadru didactic plata cu ora.

-în momentul prezent mă reîncadrez ca titular în învăţământul superior prin câştigarea unui concurs pe post

-mă aflu în momentul premergător semnării noului contract de muncă în care mi se calculează vechimea în muncă.

-serviciul personal al univerisităţii nu ia în calcul vechimea de 6 ani “recunoscută în învăţământ“ ca urmare a deciziei citate mai sus şi începe calculul vechimii mele odată cu 2004, anul încadrării mele ca titular. Motivul invocat pentru acest mod de calcul este, citez: “s-a schimbat legislaţia”.

Este corectă abordarea funcţionarului? Funcţionarul nu aplică retroactiv acestă nouă legislaţie care reglementează calculul vechimii în învăţământ?