Bună seară.
Am o poveste mai complicată, in povestea ce urmează eu sunt doar un nepot.
Este vorba de casa bunicilor, acum 10 ani sa mutat o verișoară cu soțul ei neavând căsuța lor unde sa locuiască. In timpul asta au investit in casa ( termopane, acoperișul, centrala pentru căldură + calorifere izolația exterioara, gard etc)
In perioada asta bunica a decedat, bunicul și el a decedat acum 1 luna. Verișoară și soțul având 3 copii, cu vreo 2 luni au început actele pentru a deveni proprietari pe o bucată din curtea casei pentru a-și construi o căsuță pentru care și bunicul a fost de acord, și copii acestuia adică unchii(3) și mătușele (3) mele. Dar ce nu știa nimeni soțul făcuse actele pe toate pământurile pe care bunicul le avea (inclusiv casa), despre asta nu știa nimeni, cu atât mai puțin bunicul care avea 83 de ani, deci era ușor de păcălit și în perioada următoare bunicul urma să semneze, din nefericire acesta a fost internat la spital și ulterior a intrat într-o coma in care a stat 1 luna după care a decedat neavând cine sa mai semneze.
Sa aflat până la urma că actele erau făcute pe tot pământul și nu doar pe o parte așa cum știau toți.
A urmat o ceartă în familie, acum 1 unchi și 3 mătușe nu mai doresc sa semneze pentru că e vorba de casa lor părintească, 2 unchi vor cu disperare că sa semneze toți, ba chiar sa ajuns și la amenințări între frați și chiar la o ceartă mai agresiva.
Cei 2 unchi amenință pe restul familiei sa semneze, pe de altă parte și verișoară și soțul ei amenință că o sa vina cu excavatorul sa demoleze casa și tot din curte, și că nu se lasă așa ușor.
Acum întrebările mele sunt.
1 : Daca nu este proprietar acel soț, are dreptul să vină să demoleze casa bătrânească de ciudă sau din răutate fără acceptul moștenitorilor?
2 : Are vreo cale judecătorească sa primească proprietatea fără a semna 4 frați din 6 ? 2 dintre ei fiind de acord sa semneze.