avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Activitate DRLMarket

Activitate DRLMarket

Va salut!

Am un teren cu suprafata de 688mp iar pe deasupra terenului trec din spusele celor de la DELGAZ, fire de inalta tensiune. Ideea este ca eu cand am cumparat terenul, proprietarul nu mi-a spus nimic de ele terenul fiind deja intravilan de mult timp si fara constructie pe el. Am inceput demersurile ca sa construiesc o cabana tip A dar m-am trezit blocat de cei de la DELGAZ datorita faptului ca oriunde incerc sa ridic aceasta cabana nu pot pentru ca nu se respecta distanta de 20m fata de firele de inalta tensiune. Intrebarea este cum pot proceda pentru a-mi ridica si eu ceva pe acest teren? Ei mi-au solicitat sa schimb amplasamentul dar din discutiile avute cu arhitectul, oriunde incerc sa amplasez nu pot pentru ca dau de fire deoarece ele despart terenul in doua si tot raman in raza lor de. A doua varianta este sa mut eu firele pe banii mei ceea ce mi se pare foarte ciudat. Am posibilitatea sa-i dau in judecata? De ce la primarie mi s-a acceptat cererea pentru certificatul de urbanism cand acestia stiau de aceasta problema? De ce s-a acceptat ca terenul sa fie trecut ca intravilan si pe gard sa poarte un numar cand pe el nu se poate construi nimic...? Mi-am luat teapa ca am cumparat acest teren....?
Salutare.

De curand m-am trezit acasa cu o citatie legata de un dosar penal in care sunt chemat ca martor pentru inselaciune si evaziune fiscala.
Trebuia sa ma prezint pe data de 26.10.2023 dar am intrat in posesia scrisorii de-abia pe data de 30.10.2023. Am incercat sa iau legatura cu parchetul militar din Bucuresti, acestia oferandu-mi doar o adresa de mail. Cum pot sa procedez pe mai departe? Daca nu mi se raspunde la mail, sa ma duc direct la Bucuresti la parchetul militar?

Am inteles ca daca nu ma prezint, pot sa fiu ridicat de acasa sau sa primesc o amenda intre 250-5000 lei,

Vreau sa ma feresc de acest lucru si sa ma prezint dar nu stiu cum se procedeaza mai exact.

Salutare.

Am inceput demersurile pentru infintarea unei firme S.R.L care are ca si scop importul si comercializarea de bijuterii care sunt suflate cu argint, materialul principal fiind zirconiul.

Intrebarea mea este urmatoarea :

Este necesar sa cer de la ANPC o autorizatie de functionare pentru vanzarea acestor tipuri de bijuterii?
Am inteles ca ele nu ar face parte practic din categoria metalelor pretioase, atata timp cat metalul de baza este zirconiul care nu se incadreaza ca pretios..

Va multumesc pentru ajutor!

Nota :
La origine material imi spune vanzatorul ca "main stone" este zirconiul!?
Asta inseamna ca aliajul princiapl in aceasta bijuterie este zirconilul?
Mi-a garantat ca imi trimite bijuterii certificate 925 dar nu inteleg treaba de main stone si zirconiu.