Va multumesc frumos pentru informatii. As mai avea o intrebare la ceea ce ati scris dumneavoastra, daca aveti timp sa raspundeti. Dupa ce noi (mostenitorii tatalui meu) cat si mostenitorii unchiului, obtinem acest certificat de mostenitori. Dupa o sa participam toti la prima succesiune, cea dupa bunicul? Sau in continuare se vor face tot 4 succesiuni dupa fiecare decedat? Succesiunea dupa unchiul decedat se poate face aducand la masa succesorala doar ce a primit de la parinti, sau trebuie sa se aduca tot ce a detinut ( casa, pamanturi). Intreb deoarece ei nu vor sa faca succesiune dupa unchiul, nu-i intereseaza subiectul. Sau exista posibilitatea sa faca la notar doar o declaratie prin care sa-i cedeze mamei partea ce i se cuvenea unchiului din casa bunicii?
Buna seara.
Am cateva nelamuriri legate de o succesiune ce dorim sa o dezbatem. Parintilor mei le-a ramas “mostenire” (buncii au impartit tot ce aveau in mod verbal, asa cum se obisnuia pe timpuri) casa bunicilor si terenul din jurul casei. Din motive financiare, ai mei nu au dezbatut succesiunea dupa bunici (ambii decedati) si pe unchii mei nu i-a interesat acest subiect, iar intre timp a murit tatal meu (fiind copilul bunicilor) si un unchi (fratele tatalui meu). Mama doreste sa deschida succesiunea pentru a primii partea ce i s-a cuvenit ei si tatalui meu. Prima mea intrebare este: se va face o singura succesiune si la aceea vor participa toti copii in viata ai bunicilor si acolo unde sunt decedati respectiv tatal meu si unchiul, se vor prezenta in locul lor copii si sotia fiecaruia dintre ei (in calitate de reprezentanti)? Tatal meu mai are din prima casatorie o fata, cu care noi nu am vorbit vreodata, nu ne cunoastem nu avem date despre ea deoarece tatal meu nu a pastrat legatura cu ea sau mama ei. Trebuie sa se prezinte si ea la succesiune in calitate de reprezentant al tatalui meu? Daca noi nu avem date depre ea cum se procedeaza in cazul acesta cu suucesiunea, in cazul in care trebuie sa fie prezenta si ea iar noi nu stim de unde sa o luam. Va multumesc mult pentru timpul acordat citirii celor de mai sus si pentru eventualele raspunsuri. Multa sanatate!