atata vreme cat indemnizatia de la Casa de asigurari a avocatilor este limitata la venitul mediu, pe cand cea oferita de sistemul public (a salariatilor) nu limiteaza suma (ci stimuleaza salariatele practic sa aiba salarii mai mari)
cred ca e vorba de discriminare.
nemultumirea mea este alta: ca salariat, la un venit de aproximativ 1000 eur/luna, si cred ca sunt multi juristi care au acest venit net, primesti 85% indemnizatie. Ca avocat ce primesti? 90% din venit, cu conditia sa nu depaseasca 1350 (cum ati afirmat ca este venitul mediu). Nu credeti ca este inechitabil?
As cred ca cel putin pe unii dintre noi este obligatoriu sa ne intereseze. Citind in statutul casei de asigurari a avocatilor am gasit cateva surprize extrem de neplacute:
1. Indemnizatia de maternitate - este de 90% din media ultimelor 12 venituri lunare, cu conditia ca aceasta sa nu depaseasca 100% din venitul mediu lunar. Inteleg ca acest venit mediu lunar este in jur de 1500 ron. daca gresesc va rog sa ma corectati., deci acesta este maximul de indemnizatetie pe care o mama avocat o poate primi Aceasta situatie este extrem de nefavorabila mamelor avocate. In conditiile in care salariatele primesc 85% din media salariilor pe ultimele 12 luni, este absolut discriminatoare aceasta limitare din statutul case noastre de asigurari sociale. Si aceasta cu atat mai mult cu cat avocatii platesc 10% din venit si nu 9,5 ca salariatii
2. Acelasi lucru este valabil si ot indemnizatoia pentru concedii medicale. Chiar daca ati contribuit ani de zile cu 10 % la CAS, nu veti primi mai mult de venitul mediu lunar. Cu toate ca sunt convinsa ca sunt atat de putin avocati care isi permit sa isi ia concedii medicale. Poate tocmai acesta este motivul...
Va rog daca stiti mai multe despre acest subiect sa comentati. Si daca este intr-adevar asa cum cred, ar trebui sa luam atitudine!