avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Activitate elena tilica

Activitate elena tilica

Bună dimineața! Am înțeles. Și un copil cu boli psihice grave, chiar fiind instituționalizat pe viață, v-a avea drept la moștenire. Deci banii proveniți din moștenire , pe lângă cei de handicap și indemnizația de boală, se vor duce și ei în Spitalul unde este. Un copil cu boli psihice grave ereditare -,născut cu ele, chiar ingrijit regește și cu multă căldură sufletească, boala își spune cuvăntul. Un părinte poate lupta pentru acel copil 10,15,20 ani până când se vede depășit de situație. Vă mulțumesc enorm pentru răspuns!
Bună ziua! Cu siguranță un copil cu tulburări psihice care pot duce la crimă ,trebuie instituționalizat, nu lasat pe drumuri. În cazul că este instituționalizat, atunci el mai are cotă de luat din bunurile mobile și imobile de la părinți? Automat moștenirea de la părinți nu poate uza el de ea, merge la spitalul respectiv unde este instituționalizat? Mulțumesc!

Mulțumesc pentru răspuns! Asta știam și noi. Dar vroiam să știm dacă pe cale legală se poate face asta. Este foarte proastă legea. Ar trebui să fie o lege în care părintele să poată face și acest lucru. Dacă ai un copil cu boli psihice sau un copil care se droghează și ești depășit de situație, nu mai poți conviețui cu copilul de genere,ar trebui ca să fie o lege la care poți recurge pentru dezmostenirea copilului. Nimeni nu o să te ia pentru a te îngriji la bătrânețe dacă ai lângă tine un copil bolnav psihic sau un drogat.

Dapix a scris:

Legea nu permite dezmoștenirea, dar puteți să nu-i lăsați nimic moștenire.
Nimeni nu-i obligat să lase ceva moștenire în urma sa, dacă are motive care îl motivează să procedeze așa.

Dezmoșteniți DOAR dacă procedați în felul următor:
Vindeți tot ce aveți, și fie vă mutați în chirie, fie vă stabiliți la un azil care are condiții decente.
Cât trăiți cheltuiți toți banii, să nu rămână nimic bani în cont la bancă, și uite așa ați dezmoștenit moștenitorii.

Intuiesc că n-o să vă convină acest mod, dar altă posibilitate n-o permite legea.

Bună seara! Mulțumesc pentru răspuns! Diminuarea cotei se face în instanță sau la notariat? Eu cu soțul stabilim cât lăsăm și ce lăsăm, sau organele competente? Eu și soțul meu putem face asta fiind amândoi în viață? Ca restul să ne rămână strict nouă să fim numai noi stăpâni pentru a face ce consideram noi de cuviință.Multumesc!

Liliana Gradinaru a scris:

Deăpinde de tipul de infiere pentru primul raspuns. Pentru copilul legal, fie natural, fie infiat cu efecte depline, dezmostenirea este ilegala, deci poate fi desfiintata. Se poate insa micsora cota.

Bună ziua! Se pote dezmoștenii copilul fie înfiat fie copilul biologic? Mulțumesc anticipat!
Bună ziua! Pot dezmoșteni prin lege ,propriul meu copil? Din motive întemeiate.
Bună ziua! Am fost operată de chist glanda Bartholini. Am modificări coxartrozice bilaterale cu multe înscrisuri legate de așa ceva. Spondilodiscoartroza CDL cu polidiscopatii.. Insuficiență venoasă cronica CLS 3/4 etc. Discret edem al gleznelor. Dilatații varicoase cu alte înscrisuri . Gastrită Eritemato Exudativă Tip A +B.Esofagită M. de Reflux. Am gonastroză bilateral. Osteoporoză avansată ,este de 8 ani Fac injecții Terrosa timp de 2ani în fiecare zi. La toate încheieturile am puncte. Un început de Glanda Tiroidă . Din cauza osteoporozei am suferit rupturi de oase, dețin radiografii. Toate aceste la un loc întrunește motivul pentru a obține un certificat de handicap și cum s-ar numi . Somatic sau Asociat? Aștept răspuns! Vă mulțumesc anticipat!
Bună ziua! Vreau și eu un răspuns de la Jurist. Dacă un om este pensionat psihic,gr.2 și are pensie de boală psihică și banii de handicap pe diagnostice psihice,dacă are amenzi date de poliție ,este permis de lege ca să se oprească amenzile din bani de handicap și pensia de boală? Menționez, că este bolnav psihic și toate aceste venituri provin din bolile psihice. Aștept răspuns. Mulțumesc!
Bună dimineața! Acum ies la pensie, dar nu ies din câmpul muncii. Voi avea penalizare? Dacă da , câtă va fi penalizarea? Mulțumesc!
Bună ziua! Dacă o persoană bolnavă psihic de copil,ajuns adult are pensie de boală psihică ,pensie de handicap cu gr. 2 și este amendat de poliție pe stradă, este obligat să plătească amenda? Mă repet ,este o persoană bolnavă psihic. Dacă nu a plătit amenzile ,este legal ca să se pună poprire pe pensia de boală psihică? Pe banii de handicap psihic? Mulțumesc!