hotumattua a scris:
Pentru cei de la poliție, ce ne-ați povestit este din categoria "și marmota împacheta ciocolata". Nu vă vor crede fiindcă atâta naivitate nici nu este de crezut. Dar, aici, sub protecția anonimatului, este clar că sunteți sincer fiindcă nu aveți nimic de câștigat altfel.
Așadar, puteți să nu-i băgați în seamă, să așteptați dacă sunteți pus sub acuzare, și atunci să apelați la un avocat. Puteți să mergeți la poliție și să vă prevalați de dreptul la tăcere. Puteți să dați o declarație cu ce ne-ați spus nouă; dacă stați de vorbă cu ei, vă vor pune o mulțime de întrebări și, tot ce veți spune, poate fi folosit împotriva dvs. Pe de altă parte, dacă sunteți cooperant, s-ar putea să vă alegeți cu un NUP.
Ce aș face eu? Aș trimite pe adresa secției de poliție de unde a venit invitația o declarație scrisă, cu ce ne-ați povestit, cu scrisoare cu confirmare de primire, și aș aștepta. Dar este doar o părere.
Întrebarea mea este : Dacă ma prezint la declarații împreuna cu un avocat , cu poveste toată cu lux de amănunte , chiar și cu dovezi (conversații) , un nume clar al persoanei care m-a rugat sa fac asta ,cum as putea sa o scot la capăt?
Sa am vreo speranța ca totul va fi bine ?
Sau sa ma aștept la ce-i mai rău
Ma scuzați ca vin cu atâtea întrebări dar sunt mega stresat , mereu m-am ferit de lucruri de genul dar aici ajung la expresia “de ce ți-e frica d-aia nu nu scapi”