Bună ziua. Am o întrebare în legătură cu o situație întâlnită. Acum câteva săptămâni am angajat o firmă să schimbe scocurile blocului în care locuiesc. Lucrarea a fost efectuată, avem contract, am primit chitanță, garanție pe materiale folosite și manoperă - 15 ani. La prima ploaie a apărut o problemă, care nu exista înainte - există scurgeri de apă pe lângă scoc, pe perete. Am sunat la firma respectivă și a început să îmi spună că trebuie făcută altă lucrare, că mai trebuie schimbat nu știu ce... adică să ne mai ia niște bani. După căteva minute și-a adus aminte că în locul acela era o placă de metal în locul de unde acum curge apă ce nu avea ce căuta acolo din punctul lor de vedere și nu au mai pus-o la loc. Când i-am spus că dorim să vină să repare / să pună la loc, mi-a spus că atunci când vor avea o lucrare în zonă vor veni, dar nu pot estima când și, mai mult decât atât - că punerea tablei la loc nu intră în garanție și că aia nu ține de garanția de manoperă. Se poate să mă lămurească cineva, vă rog, dacă există un termen de anumite zile în care trebuie să vină să remedieze situația? Dacă faptul că nu au pus la loc cum era ceea ce nu ținea efectiv de scocuri reprezintă responsabilitatea lor sau nu? Menționez că în contract nu este scris termenul în care se remediază eventualele probleme.