banuiesc ca ati aflat deja, legea cu pricina a fost promulgata si din discutiile urmarite reiese ca de la 1 ianuarie 2009 se va aplica automat si mamicilor aflate deja in CIC. Deci veti beneficia de 85% din salariu incepand cu ianuarie, dar nu retroactiv
O zi buna
buna ziua
eu am urmarit intens acest subiet si pe net, si la stiri... Daca legea va fi promulgata de presedinte, intr-adevar veti putea beneficia de noul mod de calcul din inauarie. Mai e de asteptat insa promulgarea. Legea a fost adoptata in Camera Deputatilor pe 15 oct iar presedintele trebuie sa o promulge sau sa o retrimita in Parlament in termen de 20 de zile. Asa ca e o chestiune de cateva zile pana cand se va sti sigur daca se va promulga sau nu. O sa mai revin cu detalii atunci cand se va sti ceva.
o zi buna
Sa inteleg ca nu ar fi nici o problema sa solicit CIC din ianuarie? Pt ca, asa cum am spus, din 25 noiembrie pana la 1 ian ar trebui sa ma intorc la serviciu. Concediu de odihna pot sa imi iau pt a acoperi aceasta perioada, numai ca vreau sa stiu sigur daca din ian pot sa mai solicit CIC din moment ce nu l-am solicitat imediat dupa incheierea postnatalului.
Va multumesc mult pt ajutor.
sunt o proaspata mamica, am nascut in august si nu sunt foarte lamurita cu modalitatea de acordare a CIC din ianuarie 2009. Momentan sunt in concediu postnatal, care se va termina pe 25 noiembrie. As dori sa stiu daca in conformitate u noile prevederi ale legii ma pot incadra in categoria celor care vor primi 85% din salariu. Daca voi intra in CIC din 25 noiembrie, pt decembrie voi primi doar 600 lei. In ianuarie mi se va recalcula si voi putea opta pt 85% din salariu? Sau daca voi acoperi perioada din 25 noiembrie pana la 1 ianuarie cu un concediu de odihna, voi putea din ianuarie sa solicit CIC, dat fiin faptul ca teoretic ar insemna ca m-am intors la serviciu dupa expirarea postnatalului?
Va multumesc pentru raspunsuri.